Back to top

Online adventi koncertet ad ma az Ardea Nova

Publikálva: 2020, december 18 - 08:11
Ma este hét órától elérhető az Ardea Nova adventi koncertje – a zenei eseményen magyar népénekek hangzanak el Karai József Fel nagy örömre című kötetéből, valamint népdalok, archaikus imádságok, középkori dallamok és liturgikus énekek.
Online adventi koncertet ad ma az Ardea Nova

A Csallóközi Múzeumból jelentkezik ma az Ardea Nova énekegyüttes, online adventi koncertjével.

Stílusuk, mint megfoglamazzák, még az útkeresés időszakában jár, az utat a többszólamúság, a sokszínűség, a népi és a misztikus szöveg- és dallamvilág, az igényesség jellemzi. A közös műhelymunka főként Varga Denisa és Mórocz Virág irányításával zajlik, de a próbáikon együtt alakítják ki a végső hangzást.

„Karácsonyi online koncertünkre színes, változatos hangzás- és szövegvilággal készülünk. 

Az archaikus népi imádság és régi magyar népénekek mellett többszólamú gregorián, bizánci, bolgár, pravoszláv dallamok időkön áthatoló titokzatosságát szeretnénk megjeleníteni, és ezzel örömteli, ünnepi hangulatot teremteni mindenkinek, aki szeretne zeneileg is hangolódni az ünnepekre.

Örömteli adventi várakozást és tartalmas, léleképítő napokat kívánnak mindenkinek az Ardea Nova énekegyüttes tagjai: Boros Erika, Konkoly Annamária, Kuklis Katalin, Mórocz Virág, Otil Rita és Varga Denisa.

Az online koncertet itt lehet megtekinteni:

Ezt már olvasta?

Cookies