Back to top

Oltásra buzdítja a szülőket és a diákokat a miniszter

Publikálva: 2021, augusztus 3 - 22:19
Arra szólítja fel a szülőket, diákokat és pedagógusokat Branislav Gröhling oktatási miniszter, hogy használják ki az augusztusi regisztráció nélküli oltás lehetőségét. A nagyobb beoltottság segít abban, hogy az iskolák ne váljanak fertőzésgócokká, s ne kelljen újra megszakítani ott az oktatást.
Oltásra buzdítja a szülőket és a diákokat a miniszter

„Egy hónappal a tanévkezdés előtt Nyugat-Szlovákiában a legnagyobb a beoltottság aránya, de a kollektív immunitást még ott sem értük el.“

A tárca kommunikációs osztálya szerint ha a betegség elterjed egy iskolában, a regionális közegészségügyi hivatalnak karanténba kell küldenie minden fertőzöttel kapcsolatba került személyt, ami a gyakorlatban ideiglenes távoktatást jelent.

„Minél több lesz a beoltott személy, annál jobb az egész társadalomnak, meg az iskoláknak is. Lelassul a delta variáns terjedése, ami zökkenőmentesebb és biztonságosabb működést jelent az iskolák számára” – hangsúlyozta Gröhling.

A tárca szerint a járások közül a legnagyobb a beoltottság aránya a Pozsonyi, Szenci, Dunaszerdahelyi, Bazini, Nagyszombati, Trencséni, Besztercebányai, Galántai, Zsolnai, Pöstyéni, Miavai és Vágsellyei járásban.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?

Cookies