Back to top

Oliver Jürgens a DAC játékosa

Publikálva: 2024, január 30 - 22:04
Az észt válogatott támadó az Újpest csapatától igazol a DAC-hoz.
Oliver Jürgens a DAC játékosa

Oliver Jürgens a DAC második téli igazolása! A húszéves észt válogatott csatár, aki a próbajátéka keretén belül pályára lépett színeinkben a Hartberg elleni felkészülési találkozón, sőt győztes gólt szerzett, a 2026/27-es idény végéig szóló szerződésben egyezett meg.

A Tallinnből származó (szül. 2003. május 10.) játékos a csatársor több pozíciójában is bevethető, az előretolt éken vagy a szélsőn kívül második csatárként is képes futballozni. Pályafutása során több észt klubnál – FC Ajax Lasnamäe, Levadia Tallinn, Kalev Tallinn, Harju JK, Volga NN, Nomme Kalju – is megfordult, majd 2019 nyarán a Hellas Verona akadémiájára került. Később az AS Roma, Inter Milan és az FC Torino utánpótlás-együtteseiben is szerepelt. Az Interrel megnyerte az olasz ifjúsági bajnokságot (Primavera). A jelenlegi idény elején igazolt az Újpest FC-hez. Ami az egyéni elismeréseket illeti, a 2017/18-as szezonban ő lett a 17 éven aluli észt bajnokság gólkirálya, három évvel később az olasz U18-as pontvadászatban is ő termelte a legtöbb gólt. A 2019-es évadban (tavasz-ősz rendszerben zajlik) a Nomme Kalju tartalékcsapatával megnyerte a harmadosztályt, amihez 28 góllal járult hozzá.

Oliver Jürgens az észt felnőttválogatott keretének a tagja, amelynek színeiben eddig két mérkőzésen lépett pályára. Nemzeti színekben tavaly novemberben mutatkozott be az Ausztria elleni Eb-selejtezőn, majd a soron következő találkozón Svédország ellen a kezdőcsapat tagjaként kapott szerepet.

 

„Nagyon tetszett az egyhetes próbajáték, amelynek a letelte után éreztem, hogy a DAC-ba akarok igazolni. Kiválóak az első benyomásaim. Szeretnék a csapat segítségére lenni a legmagasabb célkitűzések elérésében. Tudom, hogy támadóként ehhez főleg gólokkal és gólpasszokkal járulhatok hozzá, igyekezni is fogok megfelelni az elvárásoknak. Szükségem van némi időre az alkalmazkodáshoz és az új csapattársakkal való összeszokáshoz, de maximálisan motivált és eltökélt vagyok, hogy a jó teljesítményeimmel megszolgáljam a klub által belém fektetett bizalmat” – jelentette ki Oliver Jürgens, aki a 14-es számú mez tulajdonosa lesz a DAC-ban.

„Oliver jó benyomást tett ránk a próbajátéka során, beleértve a TSV Hartberg elleni felkészülési találkozót is. Tehetséges játékosként ismerik Európában és örülünk, hogy sikerült leigazolnunk őt az Újpesttől. Sok sikert kívánok neki sárga-kékben” – üdvözölte a DAC történelmének első észt labdarúgóját a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Oliver Jürgens, DAC
Cookies