Back to top

Olcsóbban tankolhatnánk Magyarországon, ha...

Publikálva: 2022, május 27 - 18:54
Tegnap bejárta a sajtót a hír, miszerint péntektől Magyarországon már nem tankolhatnak kedvezményes áron benzint a külföldi rendszámú és forgalmi engedélyű autók. A csütörtök éjféltől életbe lépett jogszabály értelmében azonban van egy fontos kitétel...
Olcsóbban tankolhatnánk Magyarországon, ha...

A legfőbb szabály: péntektől a magyarországi benzinkutakon csak a magyar rendszámos autók tankolhatnak a literenként legfeljebb 480 forintos hatósági áron benzint vagy dízelt. Fizetéskor a kutaknál - a kutas kérésére - fel kell mutatni a forgalmi engedélyt is.

Ez azonban nem minden...

A telex.hu arról ír, hogy a kormányrendeletben szerepel az is, hogy a magyar rendszámú autók mellett 480 forintos literenkénti áron lehet megtankolni azokat a külföldi rendszámú járműveket, amelyeket olyan országban helyeztek forgalomba, ahol szintén hatósági áras termék az üzemanyag.

Ahol tehát szintén vezetett be az ország vezetése hatósági árat, az pedig a magyar autósokra is vonatkozik, akkor az abból az országból érkező autósok szintén élhetnek a 480 forintos tankolás lehetőségével.

A környező országok közül ez alapján - jelen helyzet szerint - a szerb és szlovén rendszámú autókat érintheti.

Mivel Szlovákiában nincs hatósági üzemanyagár, ezért ez ránk nem vonatkozik.

 A szlovákiai rendszámmal ellátott autók tulajdonosai mostantól csak piaci áron vehetnek üzemanyagot - amit a kormányrendelet szerint a benzinkutakon a nagy méretű számokkal kiírt hatósági üzemanyagár mellett, kisebb méretű kijelzőn kell feltüntetni.

ma7.sk, telex.hu alapján, -rovin-

Ezt már olvasta?

Vakáció!!!

Vakáció!!!

Véget ért a 2021/2022-es tanév városunk alapiskoláiban –...

Cookies