Back to top

Olcsó hajlék, nagy segítség

Publikálva: 2015, december 29 - 21:16
Nagyon kis anyagi ráfordítással, egy kis munkával segíthetünk azokon a négylábúakon, amelyeket valamilyen oknál fogva kint ér a tél hidege.

Városunkban sem kell sokat járkálni, ha kóbor cicát, kutyust szeretnénk látni. A lakótömbök közt élő állatkákról sokszor gondoskodnak jótét lelkek, akik a csontot, nem romlott ételmaradékot nem a kukába dobják, hanem az állatoknak adják. Ha szeretnénk egy kicsit többet segíteni, megtehetjük, mégpedig egy téli hajlék készítésével. A Rózsa ligetben élő cicák már kaptak egy takaros „telelőt”, melyet, bízunk benne, továbiak követnek.
Szükséges hozzá egy üres kartondoboz (a boltokban ingyen jutunk hozzá), egy, vagy két darab szemeteszsák, körülbelül két méternyi szélesebb ragasztószalag, illetve egy kis zsáknyi széna (szintén vásárolható, megközelítőleg egy euróba kerül). Az elkészítést most nem részletezzük, hiszen több közösségi videómegosztó oldalon is találunk erről szóló rövidfilmet, de higgyék el, nem kell hozzá barkácsmesternek lenni, hogy fél óra alatt összeállítsuk.
Kis pénzből, kevés idő alatt segíthetünk így néhány rászoruló állaton.

 

Ezt már olvasta?

Cookies