Back to top

Okleveles szakemberek kerültek ki a szakközépiskolából

Publikálva: 2018, július 2 - 08:43
Június 28-án felcsendült a Gaudeamus igitur…, és a felsőfokú tanulmányaikat sikeresen befejezett diákok ünnepi hangulatban vonultak be a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola konferenciatermébe.
Okleveles szakemberek kerültek ki a szakközépiskolából

A 2015/2016-os tanévtől az iskola egyedülállóan kínál érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők részére abszolvensi vizsgával végződő – szállodák és utazási irodák menedzsmentje – megnevezésű felsőfokú tanulmányi szakot magyar nyelven, mely a gyakorlati oktatásra helyezi a hangsúlyt.

A közgazdasági, idegenforgalmi, gasztronómiai szaktantárgyak mellett a diákok három idegen nyelvet (angol, német, francia) tanulnak. Ezeket a tanulmányokat Szlovákián kívül a környező országokban főiskolák és egyetemek oktatják. Akik sikeresen befejezik tanulmányaikat, jogosultak a DiS. (okleveles specialista) titulus név után való használatára, a vendéglátóipar és az idegenforgalom intézményeinek vezetői beosztásában, menedzselésében tudnak elhelyezkedni.

Vida Aranka, az iskola igazgatója köszöntötte az intézmény úttörőit ezen a szakon. Neves francia értelmiségieket idézve kezdte ünnepi beszédét, melyben kiemelte a tudás, a tanulás felbecsülhetetlen értékét. Ezután került sor az abszolvensi oklevelek ünnepélyes átadására.                         

A tanulmányaikat elkezdett harminc diák közül 17 fejezte be sikeresen és védte meg színvonalas abszolvensi dolgozatát. A legeredményesebb diákokat az iskola külön jutalmazta.

Vízkeleti László, igazgatóhelyettes

Ezt már olvasta?