Jelenlegi hely

Odahaza is két góllal nyert a DAC

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, február 24 - 16:42 | DAC hírek
Két fiatal DAC-játékos találatával a kihagyott tizenegyes ellenére két góllal tudtak nyerni a sárga-kékek.
Odahaza is két góllal nyert a DAC

Marco Rossi ma Divkovičot jelölte a piros lap miatt egymeccses eltiltását töltő Erik Pačinda helyére, aki azonban így is főszereplővé vált a kezdő sípszót megelőzően. A szurkolók szavazatai alapján ugyanis házi gólkirályunkké lett az őszi szezon legszebb találata. A második helyen Kalmár Zsolt végzett, a harmadik pedig Kelemen Marko lett az ifiből. A díjátadót követően elkezdődött a mérkőzés, melynek elején még a hideggel és a csípős széllel is meg kellett barátkozniuk a játékosoknak. Lehet, hogy épp a fagyos idő gátolta meg a srácokat abban, hogy közel kerüljenek Kira kapujához, de szerencsénkre az egy csatárral felálló nagymihályiak sem kezdték nagy rohamokkal a találkozót. Az első próbálkozás mégis az ő nevükhöz fűződik: a 15. percben Sulley rázta le magáról védőit, és már csak Macej állt az útjában, de szerencsénkre megakadt benne a labda. Ajtó-ablak helyzet volt. A folytatásban hátulról építkezve próbáltunk eljutni Kira kapuja elé. Túl sokáig tartott azonban az alapozás, ha pedig megindultunk, valahogy mindig az ellenfélnél kötött ki a labda. A 36. percben aztán Černák eresztett meg egy csípős löketet, ám a labda, ha centikkel is, de a kapu fölé szállt. A 41. percben Divković szerezhette volna meg az idei első gólt a MOL Arénában, de Kalmár remekül beadott szabadrúgásáról lemaradt, így 0:0-ás döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Cserével kezdte a második játékrészt a Nagymihály: az első félidő végén megsérült Martin Kolesár helyére a fiatal Jankauskas lépett. Az első csere tehát a vendégeké volt, a gólgyártást mégis mi kezdhettük volna el, ha Divkovič labdája a 48. percben átcsorog a gólvonalon. Horvát támadónkból azonban sok erőt kivett a védőjével való küzdelem, ezért a labdának már nem volt sebessége. Ezt követően a vendégek végezhettek el pár pontrúgást, de sem szögletből, sem szabadrúgásból nem voltak eredményesek. Majd Davis jelezte, hogy a bal szélső posztján az egyik legjobb a Fortuna Ligában. Kár, hogy középre adott labdáját Kalmár gyengén tette kapura. A 63. percben Danko elől kellett tisztáznia Šatkának. Ha nem teszi, akár megszerezhette volna a vezetést a Nagymihály. Szerencsénkre épp fordítva történt: a 66. percben Davis balról érkező beadását Divković váltotta gólra – 1:0. Ekkor fellélegzett a stadionba kilátogató 4946 néző, akik hangulatát még inkább emelte volna, ha Davis a 75. percben belövi a Kalmár buktatásáért megítélt jogos tizenegyest. A büntetőt azonban Kira bravúrral hárította, így izgalmassá vált a hajrá. Az utolsó negyedórában a csereként pályára lépő Vida is aktív volt, egyszer Kalmárral majd a szintén a kispadról beálló Čmelíkkel összejátszva alakított ki helyzetet, ám a srácok mindkét esetben elrontották a támadás végét. Dermesztő volt a hideg a stadionban, a 83. percben pedig még az arcunkra is fagyhatott volna a mosoly, ha Regáli emelése nem kerülte volna el milliméterekkel Macej kapuját. Közel volt már a vége, amikor még Peter Kolesár is megeresztett egy veszélyes löketet, mellyel további türelemre és összpontosításra intette az ünneplésre készülő szurkolókat, akik aztán a ráadás perceiben valóban kiélvezhették az öröm pillanatait. Egy három az egy elleni szituáció végén Herc senkitől sem zavartatva megszerezte első gólját csapatunk színeiben, s beállította ezzel a 2:0-ás végeredményt.

Két meccs, összesen hat pont, nulla kapott gól! Indulhatna-e ennél szebben a tavasz? Bár a mai játékon érződött Erik Pačinda hiánya, a fiúk a végére mégiscsak hozták a kötelezőt, és megszerezték a győzelmet. A mérkőzés rendkívül sportszerű volt, Marhefka játékvezető kezében egyszer sem villant a sárga, de ennél is fontosabb, hogy második tavaszi meccsünkön sem rezdült Macej hálója. A tabellán 21 forduló után a harmadik helyen állunk, jövő héten szombaton pedig a nagyszombati Spartak ellen folytathatjuk a menetelést, ugyancsak hazai pályán. A mérkőzés 14.00-kor kezdődik. Reméljük, a mainál kicsit melegebb időben.

Edzői értékelés:                    

Marco Rossi (DAC): „Nem volt könnyű mérkőzés, a látottak egyáltalán nem tükrözték azt, amit a tabella mutat. Néha nem az történt a pályán, amire egész héten készültünk, és Pačinda hiánya is érződött a játékunkon. Ennek ellenére volt néhány helyzetünk. Az első félidő első húsz percében mi voltunk a jobbak, aztán feljavult az ellenfél játéka, és Sulley akár a vezetést is megszerezhette volna a Nagymihály számára, de Macej megmentett bennünket. A második félidőben a széleken akadtak problémáink, mégis mi rúgtunk két gólt, sőt még egy tizenegyest is kihagytunk. Nem a legszebb meccs volt a mai, de összességében megérdemeltük a győzelmet.”

Anton Šoltis (Nagymihály): „Nehezen hagyom itt ezt a stadiont, amelyben jó mérkőzést játszottunk. A hazaiakat nem igazán engedtük helyzetbe kerülni. Előttünk az első félidőben adódott egy nagy lehetőség, de a fordulást követően is igyekeztünk gólt szerezni, csak sajnos a végső befejezést mindig elrontottunk. Elég helyzetünk volt, de nem éltünk velük, s mivel a focit gólra játsszák, a végén a hazaiak ünnepelhettek.”

FC DAC 1904 - MFK ZEMPLÍN NAGYMIHÁLY 2:0 (0:0)

Fortuna Liga, 21. forduló, 2018.02.24., 14:00

Játékvezetők: Marhefka - Bobko, Štrbo,  4946 néző

Góllövők: 65. Divković, ill. 91. Herc

Sárga lap: 

DAC: Macej - Záhumenský (59. Vida), Huk, Šatka, Koštrna - Ljubičić, Kalmás, Simon - Davis, Černák (68. Čmelík), Divkovič (77. Herc)

Nagymihály: Kira - Šimčák, Carrillo, Kavka, M. Kolesár (46. Jankauskas) - Bednár, Regáli, Žofčák (74. P. Kolesár), Danko, Koscelník - Sulley (77. Kurminowski)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 49% - 51%

Lövések: kapura: 5:4, mellé: 6:4

Szöglet: 5:4

Les: 1:1

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC