Back to top

Nyitott nap a szakközépben

Publikálva: 2023, november 25 - 09:56
November 24-én a dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola, Szabó Gyula 21 megnyitotta kapuit az iskola szakjai és szakmái iránt érdeklődő kilencedikes diákok előtt.
Nyitott nap a szakközépben

A diákok egyénileg, szülők vagy tanáraik kíséretében érkeztek a nyitott napra.

Mindkét részleg kínálata bemutatásra került. A regisztrációt követően az iskola igazgatónője, Vajda Angelika köszöntötte a jelenlévőket, majd mindenki megkereste a számára érdekesnek és vonzónak tűnő szakot, szakmát. 

Az Informatikai és Szolgáltatóipari részlegen a diákok infofmációkat gyűjthettek, kérdezhettek az autószerelő, villanyszerelő és fodrász szakmákkal kapcsolatban. Megtekinthették az aulában zajló fodrász- és sminkbemutatót, illetve az iskola két fodrász és kozmetika szalonját. 

A kozmetikusok különféle masszázsokat, illetve arckezelést mutattak be. Sokan keresték fel a villanyszerelő műhelyeket is, ahol az iskola diákjai rövid bemutatót tartottak az eddig tanultakból. 

A gazdasági és adminisztratív szolgáltatások a vállalkozásban szak iránt érdeklődők is részletesen megismerhették a szakot, kérdezhettek ezen szakon tanuló diákoktól. Az informatika iránt érdeklődő diákok érdekes bemutatót tekinthettek meg, robotokkal, illetve az okosházzal is megismerkedhettek. 

Az építészeti részleg szakjai és szakmái iránt is volt érdeklődés. A virágkötő diákok segítségével adventi asztali díszeket készítettek a szak iránt érdeklődők. A kilencedikes diákok megtekintették az asztalos műhelyt, illetve az osztálytermekben elkészített bemutatókat. Lehetőségük volt kérdezni az iskola szakoktatóitól, mestereitől. 

A diákok az iskola kollégiumát, tornatermét és fitnesztermét is szemügyre vehették. 

Nagy volt a nyüzsgés az iskola területén. Akik eljöttek, sok információval és élménnyel gazdagabban térhettek haza.

-kl-

Ezt már olvasta?

Cookies