Back to top

Nyílt nap a szakközépiskolában a duális képzés jegyében

Publikálva: 2019, március 7 - 13:30
Az alapiskolák végzős tanulói és szüleik csütörtökön egy interaktív nap keretén belül ismerkedhettek meg a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola által kínált továbbtanulási lehetőségekkel.
Nyílt nap a szakközépiskolában a duális képzés jegyében

A délelőtti hivatalos megnyitón Vida Aranka, az oktatási intézmény igazgatója fogadta a résztvevőket, aki kiemelte, a mai rendezvénnyel is szerették volna közelebb hozni iskolájukat a fiatalokhoz. Hagyományainkra épülő programmal is vártak mindenkit, hiszen az udvaron tradicionális falusi disznóvágás zajlott, majd disznótoros ételeket kóstolhattak az érdeklődők, de farsangi fánk is várta őket.

Az igazgató azt is kiemelte, már hosszú évek óta a duális képzés elkötelezett hívei, amelyről napjainkban sok szó esik a munkaerőhiány kapcsán is. Együttműködnek a régió vállalataival, amelyek közül többek közt ott szerepel az Istermeat, a Villa Rosa, a Dunauto, az Amade Chateau és sokan mások. Többen a vállalatok képviselői közül a helyszínen is jelen voltak, hogy tájékoztatást nyújtsanak az érdeklődőknek, hiszen a diákoknak az adott szak választása kapcsán érdekes bónuszokat is kínálnak a jövőben.

A disznóvágás sem volt véletlen, hiszen a szakközépiskolán újraindul a hentes szak, s az Istermeat vállalat például a jelentkezők számára szintén érdekes lehetőséget kínál majd. 

Mindezek mellett színes szórakoztató program is várt a fiatalokra, amelyben a zene, a tánc és a mozgás is szerepet kapott, de a szakközépiskola további szakjaival is közelebbről megismerkedhettek. Többek közt a gasztronómia, az idegenforgalom és a szépségápolás területén kínált képzések ily' módon elérhető távolságba kerültek a fiatalokhoz, akik akár későbbi szakmájukat is felfedezhették ezen a délelőttön a dunaszerdahelyi középiskolában.

Ezt már olvasta?