Back to top

Nyílt nap egy nyitott intézményben

Publikálva: 2018, október 22 - 13:04
Hatalmas érdeklődés övezte a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola első nyílt napját. A szervezők október 18-án reggel 9 órára várták a pályaválasztás előtt álló kilencedikeseket, a kísérő pedagógusokat és természetesen a szülőket.
Nyílt nap egy nyitott intézményben

Iskolánk évek óta tanulmányi szakok és szakmák széles skáláját kínálja –, nagy kérdés hát, miképpen lehet a sokfelé nyitott kilencedikesek jelenlétét tanulságos, de szórakoztató időtöltéssé avatni. A Gálfy Barbara vezette pedagóguscsapat olyan interaktív programot állított össze, amely a szó szoros értelmében iskolánk vérkeringésébe kapcsolta a diákokat.

Kisebb-nagyobb csoportokban, térképpel a kezükben indultak útnak a kicsik, a tájékozódásban a Diákönkormányzat tagjai segítették őket.A kijelölt „állomásokon” – a szaktantermekben, a gyakorlati műhelyekben – zajló rendhagyó órákon aktív (testi-szellemi) részvételt vártak el a az oktatók – ez volt a feltétele annak, hogy továbbindulhassanak… Németből az őszre kellett asszociálniuk, a nagyszótár segítségével; az angolról egy Halloweenhez köthető, magyarra szó szerint nem fordítható mondat megtanulása és felmondása volt az aláírás feltétele; az idegenforgalmi szakórán repülőjegyet töltöttek ki a diákok álmaik helyszíneire; az autósoknál autómechanikai feladatok, alkatrészfelismerő kvíz várta őket. Az aulában palacsintát süthettek és az előre lesütött muffint díszíthették ki – ki-ki a saját ízlése szerint.

Eközben a gasztronómiai szaktanteremben diákjaink és tanáraink kötetlen beszélgetésre, no meg frissítőre és sült tökre – várták a szülőket és a kísérő pedagógusokat, 

Szóval, a bőség zavara. De ami a legfontosabb: a kilencedikesek talpraesettségből egyesre vizsgáztak. S az arcokat látva nemcsak tanultak és ismerkedtek, hanem jól is érezték magukat. Amihez természetesen hozzájárulhatott, hogy az egyes helyszíneken kitöltött és a nap végén leadott szelvényeik sorsolásra kerültek. A nyerteseknek, az értékes ajándékok tulajdonosainak innen is gratulálunk!

-vg-

Ezt már olvasta?