Jelenlegi hely

Nyelvek Európai Napja a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, október 2 - 14:22 | Oktatás
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola idén is bekapcsolódott a Nyelvek Európai Napja elnevezésű rendezvénysorozatba, így csatlakozva az Európa Tanács és az Európai Unió közös felhívásához, amely Európa nyelvi sokszínűségét ünnepli, és a nyelvtanulást népszerűsíti.
Nyelvek Európai Napja a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

A 2001-ben megrendezett Nyelvek Európai Éve sikeresen vont be a programokba több millió embert a 45 résztvevő országban. Az év sikerét követően az Európa Tanács kezdeményezésére minden évben megrendezésre kerül a Nyelvek Európai Napja, melynek általános célkitűzései közé tartozik a nyelvi változatosság és a kultúrák közötti megértés támogatása, az egész életen át tartó nyelvtanulás előmozdítása az iskolában és azon kívül, függetlenül attól, hogy a cél a külföldi tanulás, szakmai fejlődés, a mobilitás lehetővé tétele vagy egyszerűen csak a kellemes kikapcsolódás és a kommunikáció.

Iskolánk idén rendhagyó módon, a járványügyi helyzetre való tekintettel, kiscsoportos foglalkozásokat tartott angol, szlovák és német szekciókban. A szekciókon belül olyan érdekes témákkal foglalkoztak, mint például Ferenc József és Sisi kapcsolata, Németország, Ausztria, Októberfest, Badischl, a szlovák konyha, Dunaszerdahely és Csallóköz környéke, brit és amerikai konyha, a fagylalt története. Ezek mellett a csoportok tagjai különböző szaknyelvi szituációs játékokban vehettek részt, amelyek az idegenforgalommal, a gasztronómiával, vagy épp a szolgáltatásokkal  függnek össze. A foglalkozásokat a tanárok  és a diákok egyaránt élvezték és jó hangulatban zárták.

Lőrincz  Bitter Denisa, az iskola tanára