Jelenlegi hely

Nyárvégi gólyatábor a szakközépiskolában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, augusztus 30 - 16:00 | Oktatás
A dunaszerdahelyi magániskola „jövendő” elsősei nem bízták a véletlenre: már a szeptember elsejei becsengetés előtt megkezdték az évet (egészen pontosan augusztus 27-én és 28-án). No, azért nem kell rosszra gondolni: egyelőre nem a tanulásé volt a főszerep…
Nyárvégi gólyatábor a szakközépiskolában

A Neratovicei téri iskolában immár hagyománya van a kapunyitás előtti gólyatábornak. A pedagógusok és a szervezők nem titkolt célja, hogy az iskola és a csatolt intézmények falai közt az elsősök kötetlenebb formában kezdjék az egymással való ismerkedést, vagy – modernebb kifejezéssel élve – csapatépítést.

A tábor programja is igazából az előbb említettekre épül. A diákok önismereti beszélgetésen (foglalkozáson) „estek át” mindjárt az első nap délelőttjén. A délután törzsprogramja Csicsón valósult meg: a gyerekeknek a Jolán Panzióból kiindulva kellett felfedezni a községet, megtalálni a kijelölt nevezetességeket, emlékhelyeket.Tanáraik játékos fejtörőkbe csomagolták a meglelendőhelyeket, ezáltal is közös munkára ösztönözve a csoportokat alkotó versenyzőket. Az esti programban pedig egy 1985-ös kultfilm, a Nulladik óra tett erős utalást az önismeret és mások elfogadásának elválaszthatatlanságára (Aki látta a filmet, tudja, miről beszélek, aki nem, gyorsan nézze meg…)

Kézműves foglalkozás, játékos tesióra, diszkó, közös faültetés – és még ki tudja, mennyi programról nem ejthettünk itt szót. De ezekről majd legközelebb!

- vg -