Jelenlegi hely

Nyáron kezdődik az ollétejedi kultúrház felújítása

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, június 12 - 18:27 | Hírek
Az ollétejedi kultúrház épülete alapos felújításra szorul. Az önkormányzat a 2018-as városi költségvetésben 70 ezer eurót különített el erre a célra.
Nyáron kezdődik az ollétejedi kultúrház felújítása

Elkészültek a felújítás kiviteli tervei, a korszerűsítés pedig július közepén megkezdődik. A kultúrház külső és belső felújításon fog átesni. Az épületet hőszigetelik,  kicserélik a vezetékeket, megújul a fűtési rendszer, továbbá kicserélik a nyílászárókat. Feltörik a jelenlegi padlóborítást, amit újracsempéznek. A padló hőszigetelést is kap. Megújul a tetőszerkezet, új gázkazánt szerelnek be vízmelegítővel, továbbá kicserélik a radiátorokat. A belső felújítás során modernizálják a konyharészt és az illemhelyiségeket. Új burkolatot kap a terasz és a kultúrházba vezető járda is.

A kultúrház felújítási munkálatainak megkezdéséhez az engedélyeket a városi hivatal adja ki, a kivitelező közbeszerzésen történő kiválasztását, pedig az épület kezelője, a Municipal városi cég teszi meg. A munkák júliusban kezdődnek, a modernizáció egy-másfél hónapig fog tartani, tehát augusztus végére, szeptember elejére be is fejeződnek. A kultúrház felújításával az épület visszanyerheti funkcióját, a helyi közösség találkozóhelye és különféle rendezvények helyszíne lehet.

Forrás: dunstreda.sk