Back to top

Nyári iskola - lehetőség a felzárkózásra vagy a továbbképzésre

Publikálva: 2022, július 11 - 12:54
Hétfőtől megkezdődik országszerte a nyári iskola. A program fő célja, hogy a gyengébb tanulmányi előmenetelű, vagy a szociálisan hátrányos diákok felzárkózzanak, de azok a diákok is bekapcsolódhatnak, akik tovább szeretnék képezni magukat. Az Ukrajnából menekült diákokat is várják.
Nyári iskola - lehetőség a felzárkózásra vagy a továbbképzésre

A programba összesen 214 iskola kapcsolódott be. Két hetes ciklusban zajlanak majd a képzések. 

A nyár folyamán így 5260 diák vesz részt a nyári iskolai tevékenységekben az országszerte.

Néhány iskola hétfőn kezdi meg tevékenységét, megvalósítása a teljes nyári szünet alatt augusztus 26-ig lehetséges.  Az alapiskolákon kívül a speciális iskolák is bekapcsolódnak.

Az nyári iskolát 1 104 200 eurós összegben támogatja az oktatásügyi minisztérium és az UNICEF (az ENSZ Gyermekalapja).

Nagyon örülök, hogy a projektet sikerült megvalósítani, az ötletet pedig mindenki ilyen pozitívan fogadja.  Remélem, hogy a nyári iskolák folytatódnak, és szilárd kiegészítői lesznek oktatási rendszerünknek

– mondta Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

A legnagyobb érdeklődés Eperjes megyében van. Az oktatási minisztérium 45 iskolát támogat ott. Ugyanakkor a legalacsonyabb érdeklődés Pozsony megyét érinti, tíz iskola mutatott érdeklődést.

A nyári iskolát harmadik éve szervezik meg. Újdonságnak számít, hogy ukrajnai gyerekek is részt vehetnek azokon. Elsősorban nem csak azokról a gyerekekről van szó, akik iskolába járnak vagy fognak járni, hanem azok is részt vehetnek, akik az iskola közelébent laknak, de online oktatásban részesülnek Ukrajnában, és érdeklődnek a nyári iskola iránt. Jelenleg Ukrajnából 310 gyerek jelentkezett a nyári iskolába.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?

Cookies