Back to top

A norvégok a magyar csapat álmait is összetörték

Publikálva: 2016, július 28 - 20:18
Szívét-lelkét kitette a magyar leányválogatott Norvégia ellen a pozsonyi ifjúsági világbajnokság negyeddöntőjében, ám az északiak 28-27-re nyertek, így ők jutottak elődöntőbe.
A norvégok a magyar csapat álmait is összetörték

A mérkőzés első pillanatától fogva érezhető volt, nemcsak a legfontosabb, legkeményebb mérkőzését is vívja a magyar alakulat. A norvégok villámgyorsan 2-0-s előnyre tettek szert, ám Fodor Csenge és Háfra Noémi hamar egyenlített. Ezt követően óriási harc folyt a pályán, s javarészt felváltva potyogtak a gólok. Először a 10. percben, Háfra találatával vezetett az együttes, ám többnyire a rivális örülhetett előnynek. A legnagyobbnak a 29. percben (15-18), ám Háfra az utolsó másodpercekben kettőre csökkentette a különbséget, így a zöldmezesek 18-16-os hátrányban vonultak pihenőre.

A fordulást követően Suba Sára érkezett Hlogyik Petra helyére, s bár gyorsan felavatták a szélről, utána rögvest komoly védések sorozatát mutatta be, Pál Tamara pedig a tőle megszokott, test melletti lövéssel köszönt be. Öt perc alatt egyenlített a csapat, nem véletlen, hogy a norvég tréner azonnal időt kért.

Suba extrázisban védett, teljesen elbizonytalanította a rivális játékosait, ám az ellenfél így is rendre egy góllal vezetett. Márton Gréta minden lehetőségével élt, de a 27. percben a félidőben először kettővel lépett meg Norvégia. A magyar lányok a szívüket-lelküket kitették, azonban így is 28-27-es vereséget szenvedtek. A folytatásban a Dánia-Horvátország mérkőzés vesztese vár rájuk.

„Sajnálom, hogy a legfontosabb mérkőzésen játszottak több hibával a kulcsjátékosaink – értékelt Hajdu János szövetségi edző. – Végig volt esélyünk a győzelemre, csak minden alkalommal elkövettünk valami hibát, amivel odaadtuk az ellenfélnek a vezetést.”

(keziszovetseg.hu)

Ezt már olvasta?