Jelenlegi hely

Női példaképet keresnek 2019-ben is

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, január 10 - 20:30 | Közérdekű
Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet? Olyan sikeres embert, aki bebizonyította nőként is lehet nagyot alkotni? Szeretné, ha mindenki megismerné a történetét? Sikereit? Az oda vezető utat?
Női példaképet keresnek 2019-ben is

A Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás 2019-ben is keresi a felvidéki magyar női példaképeket. Három évvel ezelőtt Cséfalvay Ágnes és Bodnár Éva, egy évvel később Tóth Erika és Szobi Kerekes Eszter munkásságát ismerték el, 2018-ban pedig Szvorák Zsuzsanna és Rácz Jolán kapták meg az elismerést.

Várják a jelöléseket a feminefortis [at] gmail.com címre. A szervezők kérik, adja meg a jelölt elérhetőségeit (telefon, e-mail), és egy életrajzot, illetve egy ajánlást várnak, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt a kitüntetésre. Lehet az egy édesanya, egy vállalkozó, közéleti ember, regionális politikus, művész, író, pedagógus, kultúra szervező. A lényeg, hogy értékeket jelenítsen meg, hogy a környezete és a felvidéki magyarság felnézhessen rá, hogy valódi példaként szolgálhasson nemzetünk számára.

Bárkit lehet jelölni, akit méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat március 20-ig várják. A kuratórium ezután dönt. A kuratórium tagjai: Bauer Edit, Gergely Papp Adrianna, Hervay Rozália, Kiss Beáta, Németh Gabriella Neszméri Tünde és Zupko Mária. Az elismerést ünnepélyes keretek között Füleken adják át májusban.

Kérik a jelölőket, hogy saját elérhetőségüket is adják meg.

(ff)