Back to top

Tizenhetedszer küzdöttek a Polgármester Kupa Tameshiwari versenyen

Publikálva: 2024, szeptember 11 - 06:03
Szeptember első hétvégjén rendezte meg a keszegfalvai Seishin Karate Klub már XVII. a Polgármester Kupa Tameshiwari (töréspróba) elnevezésű nemzetközi karateversenyt Keszegfalván. A versenyre idén 100 nevezés érkezett 2 országból.
Tizenhetedszer küzdöttek a Polgármester Kupa Tameshiwari versenyen

A regisztráció után kezdődött a verseny a Lőrincz Gyula általános iskola tornatermében, ahol több feladatot kellett teljesíteniük már a rajt előtt a versenyzőknek. Volt, ahol medicin labdával kelet távolba dobni, volt, ahol egyensúlyozni kellett svájci labdán, vagy épp tartani a versenyzőnek magát a rúdon, ugyanakkor volt deszkatörés is ököllel, kézéllel és könyökkel, mivel a verseny neve is töréspróba.

A versenyt Markovics János, helyi képviselő, a sportbizottság elnöke, egyben a Seishin Karate Klub elnöke nyitotta meg a rajt előtt. Megköszönte a versenyzőknek, hogy ilyen szép számban eljöttek, és vállalják ezt az embert próbáló kihívást. Köszönetet mondott az edzőknek is, amiért elhozták tanítványaikat.

Külön köszönet illeti még a Seishin Karate Klub edzőit: Sensei Hupián Krisztinát, 3.danos, és Trenčík Nikolast, 1.danos mestereket akik kiválóan felkészítették e tanítványokat a versenyre.

A megnyitó után, pontosan tíz órakor rajtolt az első futó. Az ovisok és a legkisebb gyerekek (5-8 évesek) 2 km-t, a nagyobbak (9-12 évesek) 4 km-t, a serdülő korosztálytól (13 éves kortól) 5,5 km-t futottak. A távon belül különböző erőnléti és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk. A maga szintjén minden versenyzőnek komoly kihívás volt ez a táv, de mindenkinek sikerült legyőznie önmagát, túllépni határain - ez a verseny és a harcművészetek fő célja. Az erőpróba végén a polgármester úr jóvoltából mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét és üdítőjét, ami mindenkinek nagyon jól esett. Továbbá mindenki kapott fagyit is Czajlik Sándor, és Bíró Péter jóvoltából. A Seishin Karate Klub növendékei 15 első helyet gyűjtöttek.

Eredmények (első helyezettek korcsoportok, és súlycsoportok szerint):

Nők
Gyerek 0.
- Csölle Kincső Viktória (Seishin Ekecs), Kiss Hanna (Oyama Bős)
Gyerek 1. - Horváth Boróka (Rakurai), Vajkai Olívia (Seishin Keszegfalva)
Gyerek 2. - Blockhaus Enola (Rakurai), Villasenor Babos Natália (Rakurai)
Serdülő - Bödők Beatrix (Seishin Nemesócsa)
Ifjúsági - Forró Leila Valéria (Seishin Keszegfalva)
Felnőtt - Őri Róza Boglárka (Főnix Dojo)

Férfiak
Előkészítő
- Varga Balázs (Seishin Ekel)
Gyerek 0. - Lavu Botond (Seishin Dunaszerdahely), Pécs Roland, Gálfi Tomáš (Seishin Keszegfalva), Varga Richárd (Seishin Dunaszerdahely)
Gyerek 1. - Takács Márk (Oyama Bős), Jónás Alex (Rakurai), Hidegh Krisztián (Rakurai)
Gyerek 2. - Horváth Áron (Seishin Nemesócsa), Hidegh Flórián (Rakurai), Tercs Máté Márk (Seishin Ekecs)
Serdülő - Szlanicska Tibor (Seishin Keszegfalva)
Ifjúsági - Vida Zsolt (Seishin Keszegfalva), Bíró Bendegúz (Seishin Dunaszerdahely)
Junior - Balogh Barna (Beledi KÉSZ SE), Gáspár Botond (Főnix Dojo)
Felnőtt - Varga Tamás (Beledi KÉSZ SE), Csillag Viktor (Beledi KÉSZ SE), Lengyel László (Kapuvári SE)

A polgármester úr különdíját, a Polgármester Kupát Derján Anna (Keszegfalvai klub) kapta, mivel nagyon szép eredményeket el, mind hazai, mind nemzetközi szinten a 2023/24-es évben.

A Seishin karate klubba folyamatos a tagfelvétel, minden érdeklődőt szeretettel várnak minden helyszínen. 

Seishin Karate Klub, Markovics János 5.dan
fotó: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies