Back to top

Iskolakezdés és vásár

Publikálva: 2024, szeptember 3 - 06:27
A szeptember két legnagyobb eseménye itt, a Csallóköz szívében minden bizonnyal a szeptemberi iskolakezdés, meg persze a hagyományos Csallóközi Vásár. Szoktuk mondani, hogy egyiket kevésbé, másikat meg annál inkább várják, főképp a fiatalok. Nem nehéz ugye kitalálni, melyik az inkább vártabb…
Iskolakezdés és vásár

A Csallóközi Vásár koncertjei, szórakoztató programjai, hangulatai, ízei, kavalkádja már megelőlegezve, ígéretükben is fokozzák a várakozást, s egyre több mindenkit csalogatnak ki a Vásártér forgatagába. Idén ráadásul bővülni is fog a vásár területe, hiszen a Gyurcsó István utca Vásártér melletti szakasza is le lesz zárva és át lesz engedve az árusoknak. Érdemes majd figyelni a dunaszerdahelyi.sk portálon, hol lesz útlezárás, vagy hol érdemes parkolni. Mindenesetre az ingyenes vásári kisvonatot is érdemes kihasználni majd ezekben a napokban.   

Szeptember 19-e és 21-e között persze nem csupán ételből és italból lesz óriási bőség, de koncertekben sem lesz hiány – a továbbra is ingyenes vásári zenei kínálat nagy fellépői között ott lesz az Ismerős Arcok, a Valmar, a P. Mobil, Charlie, a Bohemian Betyars, a CandyMen Duó, a Melody Maker, a Halott Pénz és a Republic.

Idén visszatér a MOL Aréna mellé a Gyereksziget is, ahol a kisebbek és a családok számára kínálnak a szervezők délutánonként feledhetetlen programokat és szórakozást. A megszokott kézműves termékek is elérhetők lesznek, ahogyan több más áru és portéka is várja majd, hogy gazdára találjon. Persze minden „pénztárcafüggő” – és tegyük is hozzá, érdemes „ésszel beosztani” majd euróinkat. 

Végül visszakanyarodva szeptember elejére, az iskolakezdéshez…

Amellett, hogy tanulónak, tanárnak (és persze a szülőknek is) valóban jó és tartalmas tanévet kívánunk, érdemes egy fontos és egyszerű dologra is rámutatni, amit leginkább a szülők kellene, hogy erősítsenek csemetéikben.

Hogy tanulni érdemes. Így, egyszerűen.

Az egyre inkább mindent „szabályozó”, és leginkább már épp a normalitást tiltó közösségi oldalon jött velem szembe az a valódi tartalommal bíró szöveg, amit ugyanis szülők, gyerekek kezdenek elfelejteni:

„Gyerekek, tanuljatok! Mert gyógyítókra, építőkre, mezőgazdászokra, agrármérnökökre lesz szükségünk, nem rapperekre, youtubberekre és influencerekre.”

Ennél bölcsebb üzenete nem is lehetne szeptembereinknek!

Nagy Attila főszerkesztő

Ezt már olvasta?

Cookies