Back to top

A Kodály és a Smetana ligeti alapiskolákban is elindult az új tanév

Publikálva: 2024, szeptember 2 - 14:02
A nyári szünet véget ért, kezdődhet az új tanév. Városunk polgármestere, dr. Hájos Zoltán két dunaszerdahelyi általános iskolában köszöntötte a diákokat, a tanárokat és a szülőket.
A Kodály és a Smetana ligeti alapiskolákban is elindult az új tanév

Nagy örömmel köszöntötte a Kodály Zoltán Alapiskola ünnepélyes tanévnyitóján a megjelenteket Hájos Zoltán. A diákok közül külön kiemelte az elsősöket, az ötödikeseket és a kilencedikeseket, hiszen számukra nagy változást hoz ez az iskolaév. Míg a legkisebbek számára egy teljesen másfajta világ kezdődik az óvoda után, az ötödikesek számára a különböző szakórák másfajta szervezése jelent újdonságot. A kilencedikesek pedig az utolsó alapiskolás évükben mindent meg kell, hogy tegyenek, hogy megfelelő eredményeket elérve a számukra legjobb választást hozzák a középiskolai tanulmányaik megkezdéséhez. Fontos ugyanakkor az összes diák számára, hogy a tanulást komolyan vegyék, mert

„közösségünk számára fontos, hogy tagjai képzettek legyenek. Akkor erős egy közösség, ha sok okos felnőtt rendezi későbbi sorsunkat“ – emelte ki városunk polgármestere,

majd hozzátette: „Ezért is kell a tanulást komolyan venni, hogy gyermekeink megfelelő tudást szívhassanak magukba“.

Az iskola is nagy változás előtt áll, mivel most egy megbízott igazgatónő vezeti a Kodály Zoltán alapiskolát.

„Bízom benne, hogy novemberben találunk olyan személyt, aki öt évig megfelelően tudja majd meghatározni az iskola irányát“ – mondta Hájos Zoltán.

Az iskola megbízott igazgatója, Takács Iveta köszöntője elején bemutatta az iskola új pedagógusait, majd az diákokhoz fordulva az elsősök életében bekövetkezett új fejezetről, a kilencedikesek sikeres iskolaválasztásának fontosságáról szólt. A szülőknek megköszönte a bizalmat, hogy gyermeküknek a legjobbat akarva a Kodály Zoltán alapiskolát választották.

Az ünnepélyes megnyitóra érkezőket Miklós Léna verssel, Lelkes Ádám és Lukács Sára pedig énekkel köszöntötte.

Az ünnepélyes megnyitón készült további felvételeinket megtekinthetik képgalériánkban.

A Smetana ligeti alapiskolában a saját és az önkormányzat nevében üdvözölte a megjelent diákokat, szülőket és pedagógusokat dr. Hájos Zoltán. A szlovák tannyelvű iskolában is kiemelte, hogy az elsősök, az ötödikesek és a kilencedikesek számára mennyire más lesz ez a tanév. Amellett, hogy egy iskola életében nagyon fontos a tanári kar – amely ebben az iskolában megfelelő –, fontos az is, hogy milyen iskolába járnak a diákok – mondta városunk polgármestere.

Hosszú évek óta nem volt lehetőség a Smetana ligeti alapiskola felújítására, most végre sikerült megfelelő anyagi eszközöket, pályázatokat találni arra, hogy ez az iskola is megújulhasson. Ablakcsere, hőszigetelés, külső és belső megújulás vár erre az iskolára is – mondta örömmel a polgármester, hozzátéve, hogy a jövő és a rá következő év során sikerül majd modernizálni és felújítani a Smetana ligeti alapiskolát.

Szavai végén a diákoknak sikeres tanévet, erőt és egészséget, a tanároknak pedig kitartást és sok örömet kívánt a most induló tanévhez.

Helena Fodorová, az iskola igazgatónője is üdvözölte a megjelenteket, majd elmondta, a nyár folyamán sokat dolgoztak azért, hogy elinduljon az iskola modernizációja, melynek során modernebb világítást tudtak beszereltetni, részben ablakcserét is sikerült végrehajtani, és új szaktantermeket is ki tudtak alakítani. Az új iskolaévben egy új állami oktatási programba is belép a Smetana ligeti alapiskola – mondta el az igazgatónő, majd szintén sikeres új tanévet kívánt diáknak, tanárnak egyaránt.

Az alapiskola ünnepélyes megnyitóját a Katarína Senková - Miloš Senko házaspár, Francesca Romina Minárik és Sofia Anna Ravaszová tették előadásukkal még kedvesebbé.

A 2024/25-ös tanév megnyitójának további fotóit képgalériánkban tekinthetik meg.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies