Back to top

Elkezdődött a tanév a Szabó Gyula Alapiskolában is

Publikálva: 2024, szeptember 2 - 11:30
Hétfőn délelőtt fél tízkor ünnepélyes tanévnyitóval indult a 2024/25-ös tanév a Szabó Gyula Alapiskolában.
Elkezdődött a tanév a Szabó Gyula Alapiskolában is

A tanévnyitót hagyományosan az iskola udvarán tartották, ahol előbb ének és szavallatt keretezte az első iskolanap ünnepélyes pillanatait, majd Nagy Árpád igazgató köszöntötte a jelenlévő diákokat és szüleiket. 

Az igazgató kiemelte, idén nyáron is sikerült tovább fejleszteni az intézmény tantermeit és kérte a diákokat, óvják meg az olyat állapotban, hogy a jövő diákjai is majd ilyen szép állapotban tudják használni. Köszönetet mondott a szülőknek a bizalomért, hogy a Szabó Gyula Alapiskolát választották, ahol idén a három helyett négy elsős osztályt is tudtak nyitni.

Ünnepi pillanatok Puha György alpolgármester gondolataival folytatódtak, aki humorosan elmondta, valószínűleg ezek a beszédek a tanév legunalmasabb pillanatai a tanulók számára, de ez már így volt akkor is, amikor ők tanultak az intézmény falai között, mégis fontos percek ezek a jövő szempontjából. Az iskola egykori diákjaként örömét fejezte ki, hogy a szülők az anyanyelvű oktatásnak szavaztak bizalmat, mert ez kultúrák megőrzésének záloga is egyben. A végzős diákokhoz szólva hangsúlyozta, tudja, milyen nehéz a folyamatosan átalakuló viszonyok mellett jó szakmát vagy hivatást találni, ehhez a kihíváshoz sok sikert kívánt a fiataloknak.

A tanévnyitó ezután az osztályokban folytatódott, ahol az elsősök és az ötödikesek megismerkedhettek osztályfőnökeikkel és diáktársaikkal. Az ünnepi eseményen részt vett Nagy Krisztián, az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke és Őri Rita, városi képviselő, az iskola tanácsának tagja is.

Ezt már olvasta?

Cookies