Back to top

Ján Bernát a DAC játékosa!

Publikálva: 2024, július 17 - 20:53
A huszonhárom éves középpályás átigazolási opciót is tartalmazó kölcsönjátékra érkezik a belga Westerlo csapatától.
Ján Bernát a DAC játékosa!

Ján Bernát lett a DAC következő erősítése az új szezonra. Klubunk vezetősége megegyezett a KVC Westerlo együttesével a 23 esztendős kreatív középpályás a 2024/25-ös idény végéig szóló vendégjátékában, amely az esetleges átigazolási opciót is tartalmazza.

A Sároseperjesről származó (szül. 2001. január 10-én) futballistát már a diákkorosztályt követően kiszúrta a Zsolna, ahol az U17-es és az U19-es csapattal is bajnoki címet szerzett. Az ifjú „Sosonok” színeiben az UEFA Ifjúsági Ligában is pályára léphetett. A felnőttek élvonalában röviddel a 18. születésnapja után, 2019 márciusában mutatkozott be. Ugyanazon év nyarán már az ankét legfiatalabbjaként elnyerte július/augusztus hónap Legjobb játékosa címét. Három idény alatt a Zsolna színeiben 61 bajnoki mérkőzésen 15-ször volt eredményes, emellett 10 gólpasszt is kiosztott.

2021 nyarán a belga KVC Westerlo gárdájához távozott, először csak kölcsönben, amely egy évvel később átigazolássá véglegesült. Együttesét kilenc góllal segítette az élvonalba való feljutásban, sérülés miatt azonban a belga első osztályban nem kapott sok lehetőséget. Emiatt is fogadta el tavaly szeptemberben a Nagyszombat kölcsönvételi ajánlatát, ahol újabb 17 bajnoki rajt és 1+1-es mérleg került a neve mellé.

Ján Bernát az U15-től egészen az U21-ig mindegyik korosztályos válogatottban képviselte Szlovákiát.

„Oldottam a jövőmet, mert Belgiumban nem volt ideális a helyzetem. Megkeresett a DAC, amiért nagyon hálás, ugyanakkor boldog is vagyok, mert ez egy nagy ambíciókkal és szurkolói bázissal rendelkező klub. Azt várom, hogy közönségvonzó, a DAC számára tipikus futballt játszunk majd és hogy ezzel szórakoztatni fogjuk a szurkolóinkat. Bizonyos idő után ismét százszázalékosan egészséges vagyok, szeretném visszanyerni az eredeti formámat, hogy jó teljesítménnyel, gólokkal és gólpasszokkal segítsek a csapatnak elérni a legmagasabb célokat Európában és idehaza is. Nagyon várom már, hogy pályára léphessek a DAC csodálatos szurkolói előtt” – nyilatkozta röviddel a szerződése aláírását követően a támadó középpályás, aki a 7-es számú mez tulajdonosa lesz Dunaszerdahelyen.

„Ján komoly tapasztalattal rendelkezik a szlovák élvonalat illetően, hiszen több, mint 100 mérkőzésen lépett pályára és a nemzetközi színtéren is megmutathatta magát. Továbbá a Westerlo csapatában szerepelt, ahol komoly szerepet játszott a klub a belga legfelső osztályba való feljutásában. Egyéves kölcsönjátékban egyeztünk meg, amely átigazolási opciót is tartalmaz és bízunk benne, hogy a szurkolóink előtt is képes lesz megmutatni a tudását” – tette hozzá a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Cookies