Back to top

Jazz a parkban

Publikálva: 2023, július 26 - 14:50
Kellemes kis szombati zenefürdőzésre invitálja az érdeklődőket az NFG és Vida Igor, a három Grácia melletti parkba.
Esemény időpontja: 
Szombat, 2023, július 29 - 18:00
Helyszín: 
Csaplár Benedek VMK előtti park
Belépő: 
becsületkassza

18:00 - 19:30 Kovács Ákos, Vida Igor - különlegességek lemezről

19:30 - 21:00 Kellene Kis Kert

21:30 - 22:30 Tóth Viktor - Skylark Metropolitan

A Kellene Kis Kert zenekar jelen felállással nagyjából 2017 tavasza óta létezik. Négy tagú a formáció. A zenekar lelke Horváth Dániel Dudu, aki hegedűn játszik és énekel. Az ütősünk Mészáros Szabolcs kajonnal és egyéb ütős hangszerekkel erősít minket. A dalok harmónia szövetét és effektes, elszállós hangzásait Kulhay András Guli adja elektromos gitáron. A mély szólamokkal a nagybőgő kerekíti ki a zenekar hangzását, és hozza a témák jazz, folk, funky vagy épp latin lüktetését. Ezen Nagy Olivér játszik.

Az elmúlt immár 5 évben több kisebb-nagyobb szünet is volt a zenekar életében. Családi élet, költözés, egyéb zenei és munkahelyi elfoglaltságok mind sorra kerültek. Még volt egy átmeneti tagcserénk is, ami szerencsére nagy visszatéréssel zárult. Szóval zajlott az élet. Ez idő alatt, a próbák és fellépések alkalmával alakult ki az a zene, amit most is játszunk.

Nehéz a stílust szavakkal meghatározni. Mi magunk Funk Folknak nevezzük. A központja Dudu hegedűjátéka, ami már önmagában ötvözi a népzenét, komolyzenét, jazzt, sőt a ritmikus brácsa játékot is. E köré jön a másik három hangszer és hozzák a funkit, az acid jazzt és még egyéb más stíluselemeket.

Tóth Viktor - Skylark Metropolitan

A többszörösen az Év altszaxofonosa és zeneszerzője díjjal kitüntetett Tóth Viktor legújabb formációjának koncertje. A szaxofonos eddig megjelent nyolc lemeze közül több az Év jazz lemeze díjat nyerte el, minden lemeze és formációja más-más hangzást képvisel. Közös bennük az újító szándék, az elsöprő kifejező erő és melodikusság. A nagyszerű zenészektől egy különleges repülésre számíthatunk ezen a koncerten a swing alapú modern jazz tájai fölött.

Tóth Viktor altszaxofon

Cseh Péter gitár

Fonay Tibor bőgő

Gyártás Attila dob

Ahogyan az eddigi eseményeinken, úgy ezen eseményen is próbálunk hangsúlyt fektetni a környezettudatosságra. Megkérünk, boros vagy egyéb poharadat hozd magaddal, illetve lesz lehetőséged repohár váltására.

Dunaszerdahely városa támogatásával

„Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín - Létrejött a Kisebbségi Kulturális Alap anyagi segítségével“

Cookies