Back to top

Szerdától Magyarországon rendkívüli jogrend lép életbe

Publikálva: 2020, november 4 - 07:29
A magyar kormány kétnapos kormányülést tart a héten, ahol újabb szigorításról döntenek, mert a járványterjedés miatt nyilvánvaló, hogy a jelenlegi intézkedések nem elegendőek - mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Orbán Viktor ma este szigorító intézkedéseket jelentett be.
Szerdától Magyarországon rendkívüli jogrend lép életbe

„Gyors cselekvésre, és időben meghozott intézkedésekre lesz szükség. Kedd éjféltől ismét bevezetjük a rendkívüli jogrendet, s arra kérjük az országgyűlést, hogy ezt a

– fogalmazott Orbán Viktor.

A szórakozóhelyek bezárnak, éjfél és reggel öt óra között kijárási korlátozás lesz, a csúcsidőszakokban járatsűríteseket rendeltek el a tömegközlekedésben, valamint újra díjmentessé tették a parkolást. A maszk használata mindenhol kötelező.

„A járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió főre jutó fertőzött, mint Magyarországon, nuygatabbra pedig még ennél is rosszabb a helyzet” – fogalmazott Orbán Viktor rendkívüli bejelentése során kedden. Hozzátette, „ez azért fontos, mert tapasztalataink szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát, és amennyibben így lesz, december közepére kórházaink elérik teljesítőképességük határát.”

A miniszterelnök elmondta, „a vakcina már látótávolságon belül van, addig kell kitartani, amíg a vakcina meg nem érkezik”. Orbán Viktor leszögezte: a helyzet komoly, de tavasszal egyszer már sikerült. Ha összefogunk és betartjuk a szabályokat, együtt újra sikerülni fog.

forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies