Back to top

A Szabó Gyula Alapiskola megkapta a Zöld iskola tanúsítványt

Publikálva: 2018, október 20 - 08:37
A Szabó Gyula Alapiskola 2016 szeptemberében kapcsolódott be a „Zöld iskola” országos programba, amelyben a projekt koordinátorainak ̶ Bartal Mónikának és Morovič Szilviának ̶ vezetésével a jelenlegi 9. c osztály tanulói vettek részt, akik akkor még csak hetedikesek voltak. Ők alkották a Zöld iskola kollégiumát, és nemcsak ötletekkel szolgáltak, hanem aktívan részt vettek a feladatok végrehajtásában is.

A Zöld iskola országos környezetvédelmi oktatási program, amely keretén belül a diákok a tanárok segítségével a környezetük (iskolájuk) valós problémáit igyekeznek megoldani. Hogy a környezetvédelem terén pozitív változásokat érjünk el, arról nem elég csak tanulni, hanem meg kell változtatnunk hozzáállásunkat is, és cselekednünk kell. A projekt az iskolák diákjait hosszú távú gyakorlati tevékenységre ösztönzi, aminek eredménye pozitívan hat a környezetvédelemre. A sikeres munkáért az intézmények elnyerik a Zöld iskola tiszteletbeli címet és az Eco-schools (Ökoiskolák) zászlót. A 2004-től működő programba több mint 300 óvoda, alap- és középiskola kapcsolódott be.

A projekt keretén belül a mi tanulóink a vizet választották témául. Két céljuk volt: a rendszeres ivóvízfogyasztás népszerűsítése, valamint a felesleges vízpazarlás csökkentése iskolánkban. A célok eléréséért az elmúlt két év alatt számos ötletes módszerhez folyamodtak. A Zöld iskola tanúsítvány és zászló ünnepélyes átadására október 17-én Pozsonyban, az Aréna Színházban került sor.

Ezt már olvasta?

Cookies