Back to top

„Gyere velünk a DAC-ra!” - a 2018/19-es idényben is folytatják!

Publikálva: 2018, május 9 - 18:01
A végéhez közeledő szezonban utolsóként a dunaszerdahelyi Szakközépiskola diákjaival találkoztunk a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül.

Az április 28-i DAC-Trencsén bajnokin a dunaszerdahelyi Szabó Gyula utcai Szakközépiskola diákjailátogattak a MOL Arénába a Futballmánia alá tartozó „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül. Ez volt az aktuális idény utolsó állomása.

A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban a projekt a 2018/19-es idényben is folytatódik majd! A regisztrációval kapcsoltban kövessék honlapunkat!

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A DAC hazai összecsapásaira szervezett élménykirándulás az ide- és hazajutás biztosításából, a belépőkből, fotózásból és emléktárgyakból áll. A fiatalok továbbá megtekinthetik a stadiont, és a pályára is ráléphetnek. A 2017/18-as idénytől a projekt immár a Futballmánia égisze alatt fut.

A projektben iskolák, csapatok és szervezetek vehetnek részt, Dunaszerdahely 60 kilométeres körzetében. A maximális létszám 30 gyermek és 2 felnőtt kísérő pedagógus.

Az FC DAC 1904 a következő programot biztosítja (nagyjából 3-4 óra időtartamban)

- Felveszi a diákokat az iskola/szervezet helyszínén (2 órával a mérkőzés kezdete előtt)

- Az emléktárgyak átadása

- A DAC találkozójának megtekintése

- Fotózás

- A mérkőzés után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolához

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

DAC-Trencsén: élménybeszámoló a dunaszerdahelyi Szabó Gyula utcai Szakközépiskolától

A legutóbbi hazai bajnokit, a DAC-Trencsén összecsapást az említett középiskola diákjai és tanárai élőben követhették a MOL Arénában. Pár nappal később pedig csapatunk öt játékosa, Erik Pačinda, Ľubomír Šatka, Vida Kristopher, Marko Divković és Eric Davis voltak a tanintézet vendégei.

„A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola diákjainak nagy örömben volt részük, hiszen többszöri pályázás után nyertesei lettek a Futballmánia projektnek. A DAC az iskolánkat választotta ki, így lehetőségünk nyílt részt venni a DAC-Trencsén bajnoki mérkőzésen. Diákjainkkal együtt érkeztünk a MOL Arénába, ahol átvettük az ajándéksálakat, majd megtekintettük a DAC múzeumot. Ezt követően elfoglaltuk helyeinket a lelátón.

A félidőben a pálya szélén autogramot kaptunk sáljainkra, majd csoportkép is készült.

Pár nappal később iskolánkban fogadtuk a DAC játékosokat. Diákjaink a névsorolvasási show mintájára kiáltották hangosan a játékosok nevét, kik nagy tapskavalkád kíséretében vonultak be iskolánk aulájába, mely DAC díszítésben várta a játékosokat. Közösen elénekeltük a DAC-himnuszt, majd a játékosok válaszoltak a diákok kérdéseire. Ezt követően aláírásokat osztogattak a fiataloknak, majd a találkozó végén iskolánk csapata és a DAC játékosai közti mérkőzés következett, melyben a játékosok megvillantották legjobb tudásukat.

Fontosak az ilyen találkozások az ember életében, különösképpen diákjaink életében, hogy megtapasztalják mennyire fontos az erős akarat, kitartás, küzdeni akarás céljaink eléréséhez.

Köszönet a DAC klubnak a lehetőségért, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagítottak bennünket!“ (Klőr Levente, tanár)

„Vendégül láthattuk az FC DAC futballcsapat egy részét, akiktől sok mindent megtudhattunk. Tanulságos és kellemes volt a beszélgetés velük. Az interjúk után autogramot kérhettünk tőlük, majd képet is készíthettünk velük. A legvégén egy barátságos futballmérkőzést játszhattunk ellenük, melyet 5-2 re nyertek a DAC játékosok. Egy jó kis élmény volt ez számunkra.“ (Bálint)

„Lenyűgözött a játékosok tudása, és hatalmas élmény volt velük egy pályán játszani.“ (Zoltán)

„A kezdőrúgásom után nem gondoltam volna, hogy egyszer még lehetőségem lesz focizni a DAC focistái ellen az iskolámat képviselve. A játékosokkal a beszélgetés nagyon jó volt, minden kérdésünkre válaszoltak és nagyon barátságos emberként ismerhettük meg őket. Felejthetetlen élmény marad ez a beszélgetés és a barátságos mérkőzés számomra, és azt hiszem, hogy az egész iskola számára.“ (Olivér)

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies