Back to top

Nikola Krstović a Serie A-ban folytatja

Publikálva: 2023, augusztus 18 - 18:57
Az előző szezon gólkirályát leigazolta az US Lecce csapata, így az európai top 5 bajnokság egyikében folytatja pályafutását.
Nikola Krstović a Serie A-ban folytatja

Nikola Krstović 2021-ben a Crvena Zvezda csapatától igazolt Dunaszerdahelyre. A DAC-ban mutatott kiváló fejlődésére az olasz topligában, a Serie A-ban szereplő US Lecce is felfigyelt. A klubok közötti hosszas tárgyalások után a DAC és az olasz klub csütörtök este megállapodott az átigazolásról. Nikola péntek reggel Brindisibe utazott, hogy részt vegyen az orvosi vizsgálatokon a klub egészségügyi központjában, majd aláírta hosszú távú szerződését az olasz csapattal.

A 2000. április 5-én született Nikola Krstović a szerb óriás mezét 2021 szeptemberében cserélte le sárga-kékre. A DAC-cal 2027. június 30-ig volt élő szerződése, de az utóbbi időben nyújtott teljesítménye felkeltette a top bajnokságban szereplő csapatok figyelmét is, ami megnehezítette a DAC dolgát abban, hogy maradásra bírja őt. Nicola így végül az olasz Serie A-ban szereplő US Lecce csapatához igazolt, és 4+1 évre szóló szerződést írt alá az olasz csizma sarkában székelő együttessel.

Távozó csatárunk 56 bajnoki mérkőzésen viselte a DAC mezét, melyeken összesen 29 gólt szerzett. A tavalyi volt a legjobb idénye, amikor 18 találatával kiérdemelte a Fortuna Liga gólkirályi címét. Az európai kupaporondon 8 meccsen lépett pályára csapatunk színeiben, s ezeken összesen 5 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. 2 Slovnaft Cup-mérkőzésen is szerepelt, 3 találatot szerezve.

Szurkolóink szavazata alapján az elmúlt tavasz legjobb DAC-játékosa lett. Sorozatban harmadszor választották őt a csapat legjobbjának, ami korábban senkinek sem sikerült. Hazája, Montenegró színeit már utánpótlásjátékosként is képviselte, a DAC játékosaként pedig 9 alkalommal húzta magára a felnőtt válogatott mezét, és 1 gólt szerzett.

„Az elmúlt szezon végén Nikola jelezte, hogy új kihívásokra vágyik. Tudomásul kell vennünk, hogy a bajnokságunk színvonala időről időre arra kényszerít egy Nikola képességeivel rendelkező játékost, hogy külföldön keressen új motivációt és új kihívásokat. Ez így van rendjén, és mindig is hangsúlyoztuk, hogy a DAC hajlandó az együttműködésre, ha a projekt mind sportszakmai, mind anyagi szempontból megfelelő. Schäfer András 2022 januárjában a Bundesligába történő átigazolása után ez egy újabb nagy átigazolás a DAC-ból Európa top 5 bajnokságának egyikébe. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett ebben a projektben. Remélem, hogy Nikola nagyszerű nagykövete lesz klubunknak, városunknak és a régiónak, és hogy az európai labdarúgás legmagasabb szintjén is megmutathatja kvalitásait és nagyszerű személyiségét. Ez az üzlet muníciót ad nekünk az elkövetkező hetekre, hogy megerősítsük a csapatot, és teljesíteni tudjuk ambícióinkat” – nyilatkozta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Kiss Balázs / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies