Back to top

Nikola Krstović: Egy igazi rangadó vár ránk

Publikálva: 2022, október 7 - 06:07
„Tizenegyen vagyunk a pályán és ha bármelyik csapattársam szerez gólt, ugyanúgy tudok örülni.” Nikola Krstović Kalmár Zsolttal a DAC legjobb góllövője a Zsolna elleni összecsapásokon. A montenegrói támadó 20 góllal szeretne állni az ősz végén.
Nikola Krstović: Egy igazi rangadó vár ránk

Nikola Krstović és a besztercebányai Róbert Polievka vezetik a Fortuna Liga góllövőlistáját, mindketten hatszor találtak be. A DAC mesterlövésze a legutóbbi fordulóban a Liptószentmiklós ellen aratott siker győztes góljában is tevékeny szerepet játszott, hiszen pont az ő beadását követően talált be védhetetlenül a saját kapujába a hazaiak védője, Bielák. Pedig a montenegrói csatár egészségügyi gondokkal küszködött a válogatott szünet során, amelyek meggátolták, hogy pályára léphessen a Nemzetek Ligája mérkőzésein. „Egy ki szakadás volt a combizmomban, hétnapos terápia után azonban ismét felépültem, így a Liptószentmiklós ellen is szerepelhettem. Örülök, hogy sikerrel vettük az akadályt és értékes három pontot szereztünk. Hosszú idő után sikerült diadalmaskodnunk idegenben és nagyon remélem, hogy ezt vasárnap a Zsolna ellen is folytatjuk a stadionunk új gyepszőnyegén” – mondta a 22 éves futballista, akit a DAC szurkolói a tavasz legjobbjának választottak.

Krsto Kalmár Zsolttal a DAC történelmének a legjobb góllövője a Zsolna elleni összecsapásokon; mindketten 4 találatot szereztek. A „sosonok” a montenegrói támadó kedvenc ellenfelei közé tartoznak, hiszen februárban ellenük érte el az első mesterhármasát sárga-kékben és a jelenlegi idény 2. fordulójában szerzett parádés ollózásos találatának köszönhetően ő nyerte a július hónap góljáért meghirdetett szavazást. „Szeretek a Zsolna ellen futballozni, jó csapatuk van, igyekeznek egy-kétérintőre játszani és támadni, ami megfelel nekem. Ennek köszönhetően több terem van ellenük, mint az olyan csapatokkal szemben, amelyek mélyen hátra húzódnak. Legutóbb egy nagyon jó, mindkét oldalon sok helyzetet hozó meccset játszottunk Zsolnán, amelyet megnyerhettünk volna. Akkor ez nem jött össze, ezúttal azonban csak a három pont elfogadható. Az egész hét folyamán becsületesen készülünk az ellenfélre, amelyet szeretnénk megelőzni a táblázaton.”

 

A Csallóközbe való érkezése óta a belgrádi Crvena zvezda egykori futballistája a DAC mind az öt Zsolna elleni összecsapásán szerepet kapott. Ezeken három sárga-kék győzelem mellett két döntetlen született. „Jó érzésekkel várom a vasárnapot, bízom benne, hogy sikerül betalálnom. A legutóbbi két fordulóban nem lőttem gólt, de nem vagyok emiatt ideges. Ha nem iratkozom fel a gólszerzők közé, de nyerünk, akkor ugyanúgy elégedett leszek. Mindig a csapat az első. Tizenegyen vagyunk a pályán és ha bármelyik csapattársam szerez gólt, ugyanúgy tudok örülni. Egy igazi rangadó vár ránk és még ha nem is sikerülne gólt lőnöm, bízom benne, hogy a legközelebbi fordulókban, Aranyosmaróton vagy odahaza a Zólyombrézó ellen ismét eljön az én időm.”

Nikola Krstović a szezonban eddigi 18 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken 14 gólig jutott – a bajnokságban hatszor, az Európa Konferencia Ligába ötször, a Slovnaft Cup-ban pedig háromszor volt eredményes. Mennyit szeretne lőni az ősz végéig? „A kupameccsekkel együtt még 8-9 találkozó vár ránk. Jó lenne elérni a húszas határt. Ha a bajnokság féltávjánál tíznél járnék, az nagyon jó lenne. Remekül kezdtem az idényt és ha elkerülnek a sérülések, megcélzom a húszas számot. Jelenleg azonban a Zsolna elleni győzelem és a tabellán való feljebb lépés a legfontosabb.”

A családi nyugalom is hozzájárul a montenegrói válogatott gólformájához. „Helena kislányom ma 23 napos, barátnőmmel, Anastasiával Belgrádban vannak. A Montenegróban lakó családommal egyetemben ők is remekül vannak. A jövő héten mindannyian eljönnek utánam, és az ősz végéig együtt leszünk. Már nagyon várom.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies