Back to top

Nikola Krstović a Crvena Zvezdától a DAC-ba

Publikálva: 2021, szeptember 6 - 10:13
A 21 éven alatti montenegrói válogatott négyéves szerződést kötött a DAC-val.
Nikola Krstović a Crvena Zvezdától a DAC-ba

Hahn, Verlinden és Szendrei után újabb erősítés érkezik a támadósorunkba: a huszonegy esztendős montenegrói csatár, Nikola Krstović a szerb óriásklub, a Crvena Zvezda együttesétől érkezik Dunaszerdahelyre. A Golubovci városában született futballista, akit országa egyik legtehetségesebb labdarúgójának tartanak, 2025. június 30-ig érvényes szerződést kötött klubunkkal.

Nikola Krstović (szül. 2000. április 5-én) szülővárosának klubja, az FK Zeta Golubovci neveltje, amelynek felnőttcsapatában néhány nappal a tizenhatodik születésnapját követően, 2016 áprilisában mutatkozhatott be.

Összesen 96 tétmérkőzésen lépett pályára a Zeta színeiben, ezeken 41 találatot jegyzett. A 2018/19-es szezonban 17 góljával a montenegrói élvonal legeredményesebb futballistája lett, emellett már az említett idény során megvásárolta őt a Crvena Zvezda. A szerb élcsapatban azóta 26 találkozón 3 gólt szerzett, a koronavírussal fémjelzett 2020-as idény tavaszán kölcsönjátékosként 6/2-es mérleget hozott össze a belgrádi Graficar mezében. A CZ színeiben két bajnoki címnek is a részese volt (2019/20 és 2020/21), a legutóbbi évadban pedig a Szerb Kupát is elhódította együttesével.

„Óriási megtiszteltetés és öröm a Dunaszerdahely futballistájának lenni. Bízom benne, hogy képes leszek megfelelni a velem szembeni elvárásoknak, és a lehető legjobb teljesítménnyel segíteni a csapatot a győzelmek megszerzésében. Nagy kihívások állnak előttünk, és remélhetőleg a csapattársaimmal, az edzői stábbal és a szurkolók támogatásával közösen harcolunk meg a sikerekért. Már alig várom, hogy bemutatkozhassam új együttesem színeiben” – jelentette ki Nikola Krstović.

 

Krstović az U17-es és U19-es korosztályban is képviselte Montenegrót, jelenleg a 21 éven alatti csapat tagja. A huszonegy éven aluli korosztályos együttesben már négy éve, tizenhét esztendősen bemutatkozhatott. Legutóbb pénteken a 2023-es Eb selejtezőjén lépett pályára hazája színeiben, dunaszerdahelyi csapattársaihoz pedig az Olaszország elleni szerda koraesti idegenbeli összecsapást követően csatlakozik. Összességében 29 válogatott fellépésen 9 gól áll a neve mellett.

„Nikolát már tizenéves korától figyelemmel követtük, amikor még Montenegróban futballozott. Nikola a Crvena Zvezda felnőttcsapatának ajtaján dörömbölt, ami a tehetsége bizonyítéka. Egy stabil hátterű klubba érkezik, ahol megkapja a szükséges bizalmat, amit remélhetőleg jó teljesítményekkel és gólokkal viszonoz majd. Tipológiailag Nikola egy komplex támadó, aki képes az egy-, de kétcsatáros rendszerben is futballozni. Remek technikával rendelkezik, ami a passzt, a kombinációt készséget és a cselezést illeti. Isten hozott sárga-kékben!” mondta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Nikola Krstović a 45-ös számú mezben futballozik majd Dunaszerdahelyen. Üdvözlünk a DAC-ban, sok sikert kívánunk! 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies