Back to top

Nikola Krstović: Beszéljen helyettem a teljesítményem

Publikálva: 2022, március 31 - 19:52
A DAC 21 éves montenegrói támadója hétfőn mutatkozott be hazája felnőtt válogatottjában, most már azonban teljes erővel a Szered elleni bajnokira fokuszál.
Nikola Krstović: Beszéljen helyettem a teljesítményem

Gratulálunk a felnőttválogatottban való bemutatkozásodhoz. Ezt megelőzően azonban még a korosztály egyik legjobb csapatának számító Olaszország ellen léptél pályára az U21-es nemzeti csapat színeiben, és sikerült egy bravúros 1:1-es döntetlent kiharcolnotok. Milyen volt a mérkőzés?
„Volt bennem egy kis félsz, hiszen szerettem volna bizonyítani az U21-es gárdában, mivel tudtam, hogy a felnőttekhez is meghívót kaptam. Kemény összecsapás volt, az olaszok mindegyik korosztályban a világ élvonalába tartoznak. Jól indult a meccs, a félidő vége előtt sikerült is megszereznünk a vezetést, de egy kisebb koncentráció-kihagyás miatt az ellenfél még a félidei szünetig egyenlített. Kár érte, hiszen az első játékrészben nem engedtük komolyabb helyzetbe kerülni az olaszokat, a saját térfelükön tartottuk őket. Nagyon kemény találkozó volt, amelyen lehet, hogy utoljára léptem pályára az U21-es válogatottban.”

Ezt követően csatlakoztál a felnőtt válogatott keretéhez. Mennyire voltál azzal tisztában, hogy a szövetségi kapitány pályára is küld majd Görögország ellen?
„Tudtam, hogy lehetőséget kapok majd, hiszen kell az átmenet az U21-es és a felnőtt futball között, hogy a júniusi ciklusban is számíthasson rám a kapitány. Többen is versengünk a csatársorban a meghívókért.”

Milyen érzéseid voltak a bemutatkozásod előtt és után?
„Szerintem jól teljesítettem egy nagy iramú találkozón. A Hertha sztárja, Jovetić volt a párom a támadósorban. Remek érzés volt egy ilyen minőségi futballistával a pályán lenni. 3-4 edzést abszolváltam a felnőttekkel, nagyon jó volt velük gyakorolni. Az U21-es összecsapáson 12 kilométert futottam, ami az egyéni legjobb eredményem, ezért úgy egyeztem meg a felnőttek szövetségi kapitányával, hogy addig leszek a pályán, ameddig bírni fogom. A 62. percben kértem csak cserét. Ezalatt sikerült kivennem a részem a győztes gólunkból, és két-három ígéretes lehetőség is adódott előttem. Mindenki elégedett volt velem, és rengetegen gratuláltak, többek között a Montenegrói Labdarúgó-szövetség tagjai is. Hálával tartozom a DAC-nak, hogy innen bekerülhettem a válogatottba, jelenleg pedig az a legfontosabb feladat, hogy kiharcoljuk az európai kupaszereplés jogát. Szeretném a lehető legtöbb góllal segíteni a csapatot ennek elérésében.”

Milyen visszajelzést kaptál a felnőttek szövetségi kapitányától?
„Ő is gratulált, és megdicsérte a teljesítményem. Elmondása szerint összeszedetten futballoztam, egy-két érintővel. Annyit kérdezett, hogy miért nem tartottam magamnál hosszabb ideig a labdát, miért nem vezettem, cseleztem. A DAC-ban és az U21-es csapatban pont ellenkező stílusban futballozom, igyekszem megtartani a labdákat. Azt mondta, a felnőttek között is ezt várják tőlem. A szövetség elnöke, az egykori legendás AC Milan-futballista Dejan Savićević is gratulált, és ha ekkora nevek dicsérnek, akkor tényleg nem nyújthattam rossz teljesítményt. Remek edzéseket kapok Dunaszerdahelyen, és ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy bemutatkozhattam a nemzeti csapatban.”

Mennyire hatott az önbizalmadra az olaszok elleni sikeres U21-es mérkőzés és a felnőtt válogatottban való bemutatkozásod? Milyen hangulatban érkeztél vissza a klubcsapatodhoz?
„A válogatott meccsek a legnehezebbek, hiszen ott az adott ország legjobb tizenegy focistája lép pályára. Jó érzésekkel tértem vissza Dunaszerdahelyre, szeretnék minél több gólt szerezni, hozzásegítve a csapatot az európai kupaporond kiharcolásához. Jelenleg csak a tabella negyedik helyén állunk, de a lehetőségeink alapján az első kettőben kellene lennünk. Még több munkát kell beleraknunk, mivel minden más adott az eredmények eléréséhez: az edzők, a stáb és a feltételek.”

A Szered elleni őszi mérkőzésen gólt is szereztél, amely a második találatod volt a DAC színeiben. Hogyan emlékszel vissza arra a vesztes összecsapásra, és milyen meccsre számítasz szombaton?
„Nehéz találkozó vár ránk egy jó ellenféllel szemben, amelytől ősszel vereséget szenvedtünk odahaza. A nézők egy jó meccsre számíthatnak, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a MOL Arénában közönségszórakoztató teljesítményt nyújtsunk és otthon tartsuk a három pontot. Ami a gólokat illeti, beszéljen helyettem inkább a szombati teljesítményem.” 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies