Back to top

Nikola Krstović az érzelmek hullámvasútján

Publikálva: 2022, szeptember 16 - 16:32
Múlt héten elveszítette a legjobb barátját, hétfőn válogatott meghívót kapott, kedden apa lett, szerdán pedig megszerezte második mesterhármasát a DAC színeiben. Nikola Krstović a szezon eddigi 17 tétmérkőzésén 14 gólt lőtt.
Nikola Krstović az érzelmek hullámvasútján

Az elmúlt néhány napban Nikola Krstović annyi mindent átélt, mint más futballisták egy egész idény alatt. A múlt hét végén elveszítette legjobb barátját. Az egyik leghíresebb montenegrói autóversenyző, Nikola Asanović egy tragikus közlekedési balesetben hunyt el.

Hétfőn már a mosoly is megjelent az arcán, mivel a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya, Miodrag Radulović nyilvánosságra hozta a Nemzetek Ligája szeptemberi összecsapásaira nevezett játékoskeretét, amelyben a támadónk is helyet kapott.

A legédesebb pillanatok kedd hajnalban jöttek el, amikor is Krsto barátnője, Anastasia egy belgrádi kórházban világra hozta első gyermeküket, Helenát. Kislánya születését a lehető legjobb módon ünnepelte a büszke apuka – a harmadik ligás Kálnó otthonában lejátszott kupamérkőzésen három találattal és egy gólpasszal járult hozzá a DAC tízpontos előadásához. „Erős kezdőcsapattal vágtunk neki az összecsapásnak. Semmit sem becsültünk alá, remekül kezdtünk, gyorsan kétgólos előnyre tettünk szert. Ezt követően sem vettünk vissza, további gólokat akartunk szerezni, ami sikerült is. Rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, amelyekből tízszer is betaláltunk. Kellemes hangulatban zajlott a mérkőzés, köszönjük a hazaiaknak a meleg fogadtatást. Személy szerint én is jó meccset zártam, háromszor betaláltam és egy gólpasszt is kiosztottam” – mondta a Slovnaft Cup 3. fordulójában megrendezett Kálnó-DAC találkozót (1:10) követően Nikola Krstović, aki a második mesterhármasát szerezte sárga-kékben. Az elsőt tavasszal a Zsolna ellen érte el a bajnokságban. 

Csapatunk gólvágója a szezon 17 tétmeccse után immár 14 találatnál jár. „Mindegyik csatár számára a lehető legtöbb gól megszerzése a legnagyobb motiváció. A kálnói meccs egy jó edzés is volt számunkra, a csapat napról napra fejlődik, de folytatnunk kell a megkezdett munkát. Továbbra is egy fiatal együttes vagyunk. A pálya nem volt a legjobb állapotban, de mivel egy harmadosztályú gárda volt az ellenfelünk, nem volt ezzel gondunk. Az egyik gólomat az újszülött kislányomnak ajánlom, a másodikat a barátnőmnek, a harmadikat pedig a legjobb barátomnak, aki a múlt héten hunyt el. Csodálatos érzés édesapának lenni, még ha az elmúlt napokban nem is aludtam túl sokat, ami azonban normális. A család egy hatalmas motiváció számomra, hogy továbbra is keményen dolgozzam. Tegnap Belgrádba utaztam a barátnőm és a kislányom után, majd csatlakozom a válogatotthoz. Két mérkőzés vár ránk a Nemzetek Ligájában, a Bosznia elleni idegenbeli és a Finnország elleni hazai összecsapáson megküzdünk az A-csoportba való feljutásért.”   

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies