Back to top

Nicolaescu Izraelbe távozik

Publikálva: 2022, január 7 - 17:32
A moldovai támadó az izraeli élvonalban szereplő Maccabi Petah Tikva együttesénél tölti a szezon tavaszi felét.
Nicolaescu Izraelbe távozik

Ion Nicolaescu az izraeli legfelső osztály 14. helyezettjénél folytatja pályafutását. A Maccabi Petah Tikva megegyezett klubunkkal a futballista a jelenlegi szezon végéig szóló vendégjátékában, emellett a kék-fehérek az átigazolásra is opciót szereztek.

A moldovai válogatott csatár az őszi Izrael-Moldova 2022-es világbajnoki selejtezőn keltette fel új együttese érdeklődését, amelyen csapata egyetlen találatát szerezte. A 23 éves támadónak ez lesz az első szerepvállalása a Ligat ha’Al-ban. A Csallóközbe való érkezése előtt anyaegyesülete, a Zimbru Kisinyov, majd a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk és az FK Vityebszk színeiben futballozott. Így tehát a negyedik ország élvonalbeli bajnokságában próbálhatja ki magát.

Nicolaescu 2020 szeptemberétől volt a DAC játékosa, amelynek színeiben összességében 30 bajnoki mérkőzésen (4 gól) lépett pályára, az európai kupasorozatokban ehhez 4 rajtot és 2 gólt tett hozzá, míg a Slovnaft Cup-ban 5/2 a mérlege. A moldovai válogatott mezét 22 alkalommal húzhatta magára, négy találatot jegyezve nemzeti csapatában.

A Maccabi Petah Tikva 16 forduló után az izraeli első liga utolsó, 14. helyén áll. Immár 9 meccs óta nyeretlenek, holnap pedig a második helyen álló Maccabi Haifa ellen lépnek pályára.

Köszönjük Ion Nicolaescu a klubunkért végzett szolgálatait, az új csapata színeiben pedig sok sikert kívánunk neki!

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Ion Nicolaescu