Back to top

Nevet adna a csallóközi vonatoknak? Várják a javaslatokat!

Publikálva: 2023, november 13 - 16:56
December 10-től a Leo Express szállítja az utasokat a Pozsony-Komárom vasútvonalon. Az elmúlt héten az új vonatok is bemutatásra kerültek, most pedig a cseh vállalat a közösségi oldalán versenyt hirdetett, hogy az utasok nevezzék el a a vonalon közlekedő járatokat.
Nevet adna a csallóközi vonatoknak? Várják a javaslatokat!

„Volna ötlete a vonatok elnevezésére, amely tükrözi az utazás szellemét, a régió történelmét, vagy olyan névre gondolt, amit viccesnek és eredetinek talál? Ossza meg velünk! Ha az Ön ötlete lesz a nyertes, akkor ez a név szerepel majd a vonatokon” – írja hivatalos oldalán a Leo Express.

A nyertes elnevezés gazdája egyébként éves bérletet nyer a Pozsony - Komárom útvonalra és ajándékcsomaggal is gazdagodik. Amennyiben pedig a csallóközi magyar közösség is elég aktív lesz, akkor az is előfordulhat, hogy a régióhoz köthető nevet kapnak a vonatok. 

A javaslatokat november 30-ig küldhetik el a cég honlapján keresztül. 

A cseh társaság vonatai december 10-től fognak közlekedni a Pozsony-Dunaszerdahely-Nagymegyer-Komárom vonalon. Összesen 21 szerelvényt biztosítanak majd a vonalon, mindegyik közel 240 férőhelyes, ebből 140 ülőhely. A társaság közlése szerint így több lesz a férőhely csúcsidőben is, amikor Dunaszerdahely, Úszor és Pozsony között 20 percenként indulnak vonatok.

Rajkovics Péter / ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies