Back to top

A népszámlálás tétje nyelvünk és kultúránk jövője

Publikálva: 2020, december 3 - 06:02
A magyar nemzetiség vállalására biztató kampány új kisfilmmel jelentkezik „Népszámlálás 2021 – Ezért fontos a magyaroknak” címmel. A videó narrátora, Hostomský Fanni színésznő arról mesél, miért is fontos, hogy a lehető legtöbb magyar regisztrálja a nemzetiségét a népszámláláson: ezen múlnak például a magyar nyelv lehetőségei, illetve a kultúra támogatása.
A népszámlálás tétje nyelvünk és kultúránk jövője

A videó készítői arra is felhívják a figyelmet, hogy a magyar nemzetiség feltüntetése a vegyes házasságban élők és az ő gyermekeik számára is magától értetődő dolog, hiszen a nemzetiség kizárólag vállalás kérdése.

Szlovákiában jövő február 15. és március 31. között népszámlálás lesz, amely most először teljes egészében elektronikusan történik.

A honi civil, egyházi és politikai szervezetek „A magyarság érték” szlogennel közös tájékoztató kampányt hirdettek, amely immár önálló honlappalfacebook és instagram oldalakkal is rendelkezik. A szervezők ezeken a csatornákon ígérnek folyamatos tájékoztatást a kérdőívek kitöltéséről  és a kampány fejleményeiről.

felvidek.ma

Ezt már olvasta?