Back to top

A népszámlálás két szakaszban valósul meg

Publikálva: 2021, január 21 - 20:44
A szlovák kormány döntése értelmében a 2021-es népszámlálás az eredetileg tervezettel szemben két szakaszban valósul meg. A változtatást a járványhelyzet indokolja, hiszen a személyes kapcsolatokat a lehetséges minimumra kell korlátozni. Különösen az idősek esetében fontos, hogy kerüljék a más emberekkel, így a népszámlálási asszisztensekkel való találkozást is.
A népszámlálás két szakaszban valósul meg

A második szakaszra április 1. és október 31. között kerül sor. Ebben a fordulóban azok kerülnek középpontba, akiknek a kitöltésben hivatalos segítségre van szükségük.
Ennek két módja lesz: a településeken létesített úgynevezett kapcsolati pontokon lehet jelentkezni, illetve külön kérésre a népszámlálási asszisztens az otthonokba is kiérkezik, hogy személyes segítséget nyújtson.

A népszámlálásig mindössze három hét nap van hátra.

A vírus miatt az egészről csak kevesen tudnak, pedig a részvétel mindenki számára kötelező. A magyar nyelv, kultúra és oktatás szempontjából pedig egyenesen sorsdöntő jelentőségű eseményről van szó. Az információs honlapot hamarosan frissítjük. Addig is, ha segítenél a magyar nemzetiség vállalásának buzdításában, jelentkezésedet itt várjuk.

Ne feledjük: a magyarság érték, vállaljuk a népszámláláson is!

-sajtóhír-

Ezt már olvasta?