Jelenlegi hely

A Neoton dalaiban ott lakik az egész élet

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, április 8 - 09:34 | Színes
Május 3-án este a városi műjégpálya igazán érdekes szórakozást kínál, hiszen a mai napig nagy népszerűségnek örvendő Neoton Família lép fel városunkban. A koncert kapcsán kérdeztük Csepregi Évát, az együttes legendás énekesnőjét.
A Neoton dalaiban ott lakik az egész élet

Milyen érzésekkel jönnek Dunaszerdahelyre, milyen emlékeket őriznek az itteni vagy a felvidéki fellépésekről?

A Neoton Família Sztárjai 14 éve járja az országot és világot, természetesen a szlovákia magyar közönség is számtalan koncerten találkozhatott már velünk. Dunaszerdahelyen is megfordultunk már. A nyolcvanas években volt egy nagy turnénk, aztán kimaradt jónéhány év, de igyekszünk bepótolni a személyes találkozást, ami nekünk is nagyon hiányzott. A szlovákiai városok falvak nagy változáson mentek keresztül. Minden sokat változott. Nekünk fontos, hogy a környező országok magyar közönségével sokat talákozzunk. A Neoton zenéje összehoz bennünket.

Mely dalokra számíthatnak május 3-án a rajongók?

A műsorunk a legnagyobb slágerekből áll. A Santa Mariától a 220 feletten át a Holnap Hajnalig c dalig. Nem maradhat ki a Nyár van, a Szombat este táncol sem. Minden fontos dal velünk lesz. A fiam, Dávid, aki a dobosunk, írt nekem egy dalt a barátnőjével, a címe Titok, és ezt is bevettûk a műsorba. A koncerten mindenki lehetőséget kap, hogy megmutathassa magát, mint szólista. Hangszerszólókat is hallhat a közönség.

Milyen lesz a csapat felállása a dunaszerdahelyi koncerten?

A régi, a nyolcvanas évek zenekarából áll a frontunk. Végvári Ádám, gitár, ének, Baracs János, basszusgitár, ének, (ő énekelte a Santa Mariát, Hegyirablót és másokat) én is ott vagyok a frontban, ének, szóló ének. Lukács Andi zongora, ének, Lukács Laci, a férje, gitár, ének, Heatlie Dávid, a fiam, a doboknál.

Hogy tapasztalja, mennyire alakult át a közönségük az elmúlt évtizedekben?

A közönségünk nagyon sok olyan régi rajongóból áll, akik időközben felnőttek, és még mindíg velünk maradtak. Aztán sok a fiatal, akik a retró divat miatt jön, szereti a dalainkat, na, meg jó a koncertünk, és ezért van az, hogy az évek alatt egyre nő a közönségünk.

Mit gondolnak a mai magyar popzenéről?

A mai magyar popzene nagyon sokszínű. Nagyszerű énekesek, fiatal, érdekes és értékes együttesek koncerteznek. Sok a rendezvény, a fesztivál. Boldogok vagyunk, hogy a Neoton Família Sztárjainak még mindíg előkelő helye van ezen a színes palettán. Jövünk Dunaszerdahely! Szeretettel hozzuk a dalainkat, és várjuk a személyes találkozást. A Neoton dalaiban ott lakik az egész élet.

Címkék: Neoton Família