Jelenlegi hely

Nemzetközi konferencia Közép-Európáról dunaszerdahelyi részvétellel

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, szeptember 11 - 16:52 | Oktatás
2018. szeptember 8-9-én Burgenlandban Felsőpulyán a Városháza adott otthont a XV.Kufsteini Tanácskozás Nemzetközi Konferenciájának és annak közel 150 résztvevőjének a világ különféle országaiból.
Nemzetközi konferencia Közép-Európáról dunaszerdahelyi részvétellel

A kétnapos konfrencia középpontjában Közép-Európa állt, történelmi, valamint jelenlegi komplexitásában. A minden második évben megrendezésre kerülő Nemzetközi Konferencia főszervezője évek óta az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége. A konferencia fővédnökei Potápi Árpád János, államtitkár és Dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök helyettes, valamint különféle ausztriai szervezetek voltak.

A Bécsi Egyetem előadói mellett magyarországi szakemberek előadásai hangzottak el. A határ mint választóvonal: Közép-Európa történelmi változásai, A határ mint tapasztalat, politikai tér, Elképzelt határok, Az egyén és a határ témakörökben.

Szó volt a sikeres beilleszkedésről (integrációról ), vagy a lelki zavarokat okozó asszimilációról is. A Szlovákiai Magyar Pedagógus Szövetség képviseletében Vörös Mária megbízott elnök, Fekete Irén irodavezető asszony és munkatársa Majer Anna, voltak jelen a tanácskozáson, valamint Molnár Ilona a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola igazgatója. A Szlovákiai Magyar Pedagógus Szövetség közelebbi kapcsolatokat ápol Csapó Nándorral, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumának elnökével és Iszák Tiborral, Nemzeti Pedagógiai Kar alelnökével, azaz Sonkád polgármesterével.

Molnár Ilona