Back to top

Nemzetközi edzőtábor zajlik

Publikálva: 2017, október 27 - 17:35
A Csallóközben pénteken és szombaton a kutyás rendőrök edzőtábora zajlik a dunaszerdahelyi városi rendőr, Csicsay Csaba szervezésében.
Nemzetközi edzőtábor zajlik

Mi éppen Kisfaludon beszélgettünk velük, és Csaba elárulta, az október elején Dévaványán zajlott versenyen jött az ötlet, hogy ilyen formában segítsenek egymásnak. Magyarországról és a pozsonyi állami rendőrségtől is érkeztek kollégák, és mindannyian hangsúlyozzák, a legfontosabb tapasztalcsere, ezért több feladatot is gyakorolnak, még sötétben is. Akadnak olyanok is a csapatban, akik vizsgákra készülnek, tehát nagyon hasznos a közös edzés, az elemzés, mert videófelvételeket is készítenek.

A Békés megyei Pataki Balázs több mint húsz évet töltött a rendőrség szolgáltában és most először jár Felvidéken. "Csicsay Csaba meghívására érkeztünk, akivel jól ismerjük egymást a versenyekről. Kollégáimmal jelenleg egy biztonsági céget működtetünk, de mentőkutyákat és szolgálati kutyákat is képzünk, így fontos, hogy tanuljunk egymástól, méghozzá ilyen jó hangulatban." Ahogy még megtudtuk, Balázs kutyája Szlovákiából származik és testvére Csaba szolgálati ebének, mint viccesen elárulták, a négylábú kollégáikon keresztül barátkoztak össze.

A jó hangulatú társaságnak az eső sem vette kedvét, kitartóan edzettek a kutyákkal együtt és az edzőtáboruk holnap is folytatódik.

Ezt már olvasta?

Címkék: Csicsay Csaba
Cookies