Jelenlegi hely

Németh Krisztián: A szurkolók miatt focizunk

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, június 6 - 09:49 | DAC hírek
Támadónk csütörtökön a klub hivatalos Facebook-profilján élőben válaszolt a szurkolók kérdéseire.
Németh Krisztián: A szurkolók miatt focizunk

Melyik az a meccs, amelyre a leginkább büszke vagy?
„Az Ausztria elleni mérkőzés a 2016-os eb-n egy örök emlék számomra. Hosszú évek után sikerült kijutnunk egy ilyen tornára, és nem sokan mondták volna, hogy azt a meccset meg fogjuk nyerni. Kezdőként átélni és játszani egy olyan emlék, amire mindig büszke leszek.”

Milyen érzés lesz üres stadionban játszani?
„A kellő motiváció megvan, hiszen elég sok hónapot hagytunk ki. Úgy gondolom tehát, hogy erre a pár mérkőzésre nem lesz probléma motivációt találni, ráadásul ott van előttünk a lehetőség, hogy a kupadöntőbe jussunk. Mindenkinek megvan tehát a motivációja.”

Gondoltad volna valaha, hogy a DAC-nál fogsz játszani?
„Amikor először jártam itt meccsen, nem ilyen stadion volt és nem ez a közeg. Akkor nyilván nem gondolkodtam azon, hogy egyszer ide igazolok, de mindig szeretettel jöttem a városba. Sok ismerősöm, barátom is akad itt (mint ismeretes, Némó mennyasszonya szintén Dunaszerdahelyről származik – szerk.megj.). Amikor hallottam, hogy Világi Oszkár átveszi a klubot, és milyen tervei vannak, akkor eszembe jutott, hogy jó lenne majd egyszer itt pályára lépni. Külön öröm, hogy ez valóra vált.”

Meglepett, hogy Bernd Storck lett a DAC edzője?
„Nem lepett meg, hogy a DAC edzője lett, viszont arra nem számítottam, hogy egyszer itt találkoznak újra az útjaink. Örülök neki, hiszen hoz magával egy olyan profizmust, ami a DAC-ot a következő szintre emeli. Egy szigorú, határozott edző, aki jó erőnlétre alapuló támadófocit szeretne játszani. Az eddigi eredményei őt igazolják.”

Milyen élmény volt bekerülni a válogatottba?
„A válogatottság mindig kiváltság volt számomra. Fiatalon is már büszke voltam, amikor megkaptam a behívót, vártam rá. Motivált, hogy válogatott legyek. Sokszor azért is igazoltam el egy klubtól, hogy játszak és számításba jöjjek a válogatottnál. A mai napig megtiszteltetés, ha behívnak, és amíg ez tart, megyek is.”

Észlelted már a múltban is, hogy a DAC drukkerei ott vannak a válogatott meccsein?
„Igen, mindig nézem a felvidéki zászlókat, már ismerem az arcokat, keresem őket a lelátón, köszönünk egymásnak.”

Milyen tanácsokkal látnád el a fiatal játékosokat?
„Nagyjából 24 éves koromig tehetségből, motivációból meg tudtam oldani a pályafutásomat, eljutottam egy bizonyos szintre. Azonban hiányzott belőle a tudatosság. Ebből a szemszögből nagyon sokat tanultam Vermes Pétertől a Kansas Cityben. Ha ez korábban megvan – a táplálkozással, a sérülések megelőzésével és minden egyébbel – a határ a csillagos ég lehetett volna. Nyilván tehetségből és szorgalomból az ember egy szintre eljut, de ha nézzük mondjuk Cristiano Ronaldót, ő egy jó példa arra, hogy a tudatosság és profizmus az, amitől extra futballista leszel, és a Real Madrid szintű csapatokban játszol. Én későn jöttem rá erre.”

Számodra mekkora támogatást tudnak nyújtani a szurkolók?
„Miattuk focizunk! Ha teltház van, egy játékos minimum 20 százalékkal többet tud kihozni magából. Azokért a pillanatokért kezdesz el futballozni, amikor teltház vagy egy fanatikus szurkolótábor előtt léphetsz pályára. Mindig különleges érzés, amikor nekünk, magyar labdarúgóknak ez megadatik. Látni is ezt a válogatott mérkőzésein, ahol beleadunk apait-anyait. Itt a DAC-nál is nagyon jó irány van, és élmény itt játszani. Olyan érzésem van, mintha a válogatott meccsén lennék. Nagyon jó érzés megtapasztalni a Nélküledet és a himnuszt, és nagyon várom, hogy minden meccs elött és után újra halljam. Legfőképpen győztes meccsek után.”

A Németh Krisztiánnal készült teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

forrás: dac1904.sk