Back to top

Németh Krisztián: „Minden fronton szeretnénk fejlődni”

Publikálva: 2024, január 26 - 06:12
„2023 a DAC Akadémia eddigi legsikeresebb éve volt, ám korántsem dőlhetünk hátra, mondván, hogy most már mindent elértünk. Az idei esztendőben is minden fronton szeretnénk erősödni és fejlődni.” Ennek szellemében nyilatkozott a DAC-akadémia igazgatója, Németh Krisztián is, aki optimistán tekint 2024-re.
Németh Krisztián: „Minden fronton szeretnénk fejlődni”

„Nagyszerű évet tudhatunk magunk mögött, de a 2024-es esztendő újabb kihívásokat tartogat a számunkra. Dunaszerdahely város önkormányzatával közösen újra beindítottuk az óvodai programunkat, melynek lényege, hogy a gyerekeket már a legfiatalabb korban is rávezessük a sport – azon belül is a labdarúgás – szeretetére. Szeretnénk egészséges életmódra nevelni az ovisokat, ezért a jövőben még több programot szervezünk majd nekik.

A nagyobbak számára szeretnénk kibővíteni a nemzetközi sikereket is elért Kukkonia Ligát projektünket. Célkitűzésünk, hogy a régióban a lehető legtöbb játékost megismerjük, megszerettessük velük a labdarúgást, ami által örök élményeket szerezhetnek.

Akadémiánkon a diák és az ifi korosztályban is folytatni akarjuk a sikeres szereplést. Fontos, hogy csapataink sikeresek legyenek a bajnokságban, és növekedjen a korosztályos válogatottjaink száma. Az eredményesség növelésének érdekében idén innovatív adatelemző rendszerrel szereljük fel az akadémiánkat. Januártól sportpszichológus is felel a játékosaink mentális felkészítéséért, edzőinkkel együtt pedig folyamatosan képezzük magunkat.

Lényegesnek tartjuk a nemzetközi kapcsolatok ápolását. 2024-ben is európai topcsapatok érkeznek majd az akadémiánkra, és mi is meglátogatunk néhányat, hogy megmérkőzzünk velük, és tanuljunk tőlük. Folytatódik a képzési programunk, melynek keretében még az év elején ellátogatunk Hoffenheimbe és Koppenhágába, hogy betekintést nyerjünk az ottani utánpótlásnevelésbe.

Az idei éve egyik legnagyobb kihívása az akadémistáink felkészítése és beépítése a felnőttek közé. Nagyon örülünk, hogy partneregyesületünknél, a Somorjánál jelenleg hét növendékünk is szerepel. Heti kapcsolatban vagyunk a somorjai edzőkkel és a DAC felnőtt csapatának edzői stábjával is. Szeretnénk optimalizálni játékosaink individuális fejlődését. Egyértelmű célunk, hogy minél rövidebb időn belül minél több akadémista kerüljön be a DAC felnőtt csapatába. Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok a kemény munkához 2024-ben is!”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies