Back to top

Németh Krisztián a DAC új vezetőedzője

Publikálva: 2016, május 23 - 12:54
Németh Krisztián lett a DAC új vezetőedzője. Klubunk eddigi sportigazgatója és egykori játékosa négy év után tér vissza A-csapatunk kispadjára. A szakvezető hároméves szerződést írt alá, kétéves opcióval. Az új vezetőedző jobb keze Borbély Balázs, a DAC B jelenlegi trénere lesz.

A klubvezetés ma Németh Krisztiánt nevezte ki a DAC új vezetőedzőjének. Az eddigi sportigazgató hároméves szerződést írt alá, amely további kétéves opciót is tartalmaz. A másodedzői posztra B-csapatunk jelenlegi trénere, Borbély Balázs tér vissza. Kapusedzőnk továbbra is Martin Matlák lesz, erőnléti edzőnek marad Nicolas Charton, míg a rehabilitációs edző posztját ezentúl is Szabó Ottó tölti majd be.

A spotigazgatói poszton a belga Jan van Daele váltja Németh Krisztiánt. A 29 éves jogász negyedik éve él városunkban, az új DAC építésének projektjét a kezdetektől segíti. Az elmúlt években elsősorban a sportjoggal foglalkozott.

„Világos és tiszta elképzeléssel érkezem az A-csapat öltözőjébe - a klubot egyesíteni, a főedzői posztról irányítani és ellenőrizni az egész DAC sportéletét. Ez nem csak a profikra, de az akadémia csapataira is vonatkozik. Miután sikerült beindítanunk az akadémiát, most itt az ideje, hogy munkatársaimmal újraindítsuk az A-csapatot is, amely a klub kirakatcsapata. Úgy éreztük, a szezon végére szétesett a csapat, elveszítette belső erejét és motivációját. Ez elfogadhatatlan olyan feltételek mellett, mint amilyeneket a tulajdonosunk biztosít. Nehéz feladat előtt állunk, de ha sikerül egy erős és egységes klubot alakítanunk, a szurkolókkal karöltve oda juttathatjuk a DAC-ot, ahol mindnyájan látni szeretnénk - a legjobb hazai csapatok közé. Az elsőszámú célunk fokozatosan beépíteni az akadémia neveltjeit és egyúttal konkurálni Szlovákia legjobbjainak. Természetesen, a tulajdonos úr bizalma hatalmas megtiszteltetés számomra. A klubon belül ezt óriási kihívásnak vesszük, és nem fogadjuk el a sikertelenséget,“ nyilatkozta honlapunknak kinevezését követően új vezetőedzőnk, Németh Krisztián.

A 41 éves Németh Krisztián 1975. április 5-én született Dunaszerdahelyen, de Diósförgepatonyban nőtt föl, itt indult pályafutása is. Tizenöt éves korában igazolt a DAC-hoz, ahol a szamárlétrát végigjárva az A-csapat tagja lett. A pozsonyi Testnevelési és Sporttudományi Karon végzett tanulmányai alatt a Slovan tartalékcsapatában szerepelt, majd egy évet játszott Szencen is. A Dunaszerdahelyre való visszatérése után, az 1997/98-as évadban megragadt a DAC A-csapatában, 24 mérkőzésen lépett pályára. A 2001/02-es idényben Bacsfán futballozott, majd három rimaszombati év következett. Rövid ideig külföldön is szerepelt a Tatabánya csapatánál, ezt a puhói Matadornál eltöltött időszak követte. 2006-ban visszatért a DAC-hoz, ahol további öt évig futballozott, majd fokozatosan edző vált belőle. Az élvonalban 74, a három legfelsőbb osztályban összesen 185 mérkőzésen lépett pályára a DAC színeiben. Werner Lorant, Zlatko Kranjcar, majd 2010-től Radványi Miklós segédje volt az A-csapat kispadján. A 2011/12-es idény első négy fordulójában Štefan Horný munkáját segítette. Horný távozása után egészen az évad végéig főedzőként vezette a csapatot. Ezt követően az FK 2007 ifjúsági labdarúgó klubhoz távozott, a várkonyi felnőtt csapatot (a jelenlegi DAC B) a III. ligába vezette. 2014-ben a DAC sportigazgatója lett, ez mellett edzőként az U19-es korosztállyal tavaly kiharcolta az I. ligába való jutást. Egyszeres szlovák válogatott. Felesége, Lívia 2002-ben elnyerte az év szlovák kézilabdázónője címet, két fiuk van: Attila és Levente.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies