Back to top

Nem minden arany, ami fénylik

Publikálva: 2016, január 28 - 19:50
Róbert Polievka, a DAC támadója is részt vett a szlovák U21-es válogatott tizenegy napos dubai edzőtáborozásán. A csapat kedd este érkezett vissza, fiatal támadónk tegnaptól ismét klubtársaival gyakorol.

Pavel Hapal, a szlovák U21-es válogatott szövetségi kapitánya Róbert Polievkát, a DAC 19 éves támadóját is nevezte csapata idei első, az Egyesült Arab Emirátusokban tartott edzőtáborába. Az egzotikus helyen töltött tizenegy napról így mesél a DAC tehetséges játékosa: „Nagyon jól éreztem magam Dubaiban. Napi két kemény edzést abszolváltunk, színvonalas összetartáson vehettem részt. Az időjárás is kitűnő volt - nem is lehet igazán leírni, mennyire.”

Az edzéseken kívül két felkészülési mérkőzést is lejátszott a Hapal-legénység. Polievka csak az első, a dél koreai Joenbuk Hyundai Motors elleni győztes találkozón (2:1) lépett pályára - csereként, a 65. percben. „Sajnos a második találkozó előtti bemelegítésen megsérültem, így már nem is voltam nevezve a keretbe. Úgy vélem, az első mérkőzésen jól teljesítettünk egy kiváló ellenfél ellen, amely három nappal azelőtt a Borussia Dortmund együttesével találkozhatott, akiktől 4:1-es vereséget szenvedtek. A másik felkészülési találkozó nagyon balszerencsésen alakult a számunkra, hiszen rengeteg gólhelyzetet hagytunk ki. Uraltuk a meccset, az ellenfél pedig egy kontratámadásból gólt szerzett, a másik találatuk pedig öngól volt,” mondja a 19 éves játékos, aki tavaly nyáron érkezett hozzánk Besztercebányáról. A sérülésére így emlékezik vissza: „A pénteki mérkőzést megelőző edzésen egy gyakorlat teljesítése közben rosszul fogtam talajt, meghúztam az izmom, és az orvos azt mondta, hogy öt-hat napig ne csináljak semmit, pihentessem. Nem akartunk kockáztatni, de az a négy-öt nap szabad elég volt. A hazatérésünk után regenerációs gyakorlatokat végeztem, majd bekapcsolódtam az edzésmenetbe. Meglátjuk, hogy pályára léphetek-e a szombati találkozón.”

Tizenegy nap Dubaiban - üdülés esetén ez egy kellemesen hangzó kombináció. Milyen volt azonban a valóság a kemény edzésmunka közben? „A dubai ottlét teljesítette a célját, bár az utolsó két-három nap már sok is volt. Fáradtak voltunk, akkorra már mindenki hazakívánkozott. Az ellátásunk feltételei sem voltak olyan jók, Dubaitól mindegyikünk talán picit többet várt. Egy elhagyatott farmon levő akadémián voltunk elszállásolva. A pályák is eltérő minőségűek voltak: jobbak és rosszabbak egyaránt. De ezek az apróságok sem rontanak az összbenyomáson, az edzőtábor hasznos volt, színvonalas edzéseket abszolváltunk,” meséli Robo, aki nem biztos abban, hogy visszavágyódna Dubaiba. „Hát, nem is tudom… Odafelé öt óráig tartott a repülőút, ami nem kevés. Haza pedig közel hét órát repültünk. Dubai és Abu Dhabi is gyönyörű városok, de vannak ott is olyan városrészek, amik alapján az ember nem mondaná meg, hogy Dubaiban jár. Tehát ott sem minden arany, ami fénylik. Az a meleg, a klíma és az atmoszféra teljesen más, mint nálunk. 29 fok januárban - ez tényleg nem kevés. Azonban mindent egybevetve nagyon pozitívan értékelem a dubai összetartást,” zárja mondókáját Polievka, aki korának köszönhetően az U21-es válogatott tagja lehet majd még a következő kétéves selejtezősorozatban is.

Foto: SFZ/JÁN GERZANIČ

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies