Back to top

Nem kapott fizetésemelést az idén az alkalmazottak közel fele

Publikálva: 2023, november 30 - 19:17
Infláció ide vagy oda, a munkáltatóknak vagy nincs keretük béremelésre vagy nem érdeklik őket alkalmazottak megemelkedett kiadásai, ám egy felmérés szerint az alkalmazottak 40 százaléka nem kapott fizetésemelést az idén Szlovákiában – derült ki a platy.sk felméréséből. amelynek adatait a TASR hírügynökség ismertette.
Nem kapott fizetésemelést az idén az alkalmazottak közel fele

A felmérésből kiderült, hogy az abban résztvevő alkalmazottak 40 százaléka semmilyen fizetésemelést nem kapott az idén, közel egyharmaduk pedig bár kapott fizetésemelést, annak mértéke alulmaradt a várakozásainak.

A felmérés adatai szerint ebben az évben az alkalmazottak mintegy 60 százaléka kapott valamilyen mértékű fizetésemelést. A megkérdezettek csaknem fele havi 100 eurót nem meghaladó béremelést kapott, a felmérés résztvevőinek egytizede viszont 300 eurót elérő vagy azt meghaladó havi béremelést kapott. A közvéleménykutatás eredményei szerint azok közül, akik kaptak valamilyen mértékű fizetésemelést, azok 15 százaléka volt elégedett annak mértékével.

Az idei évben fizetésemelést kapott alkalmazottak legnagyobb része a biztonság és védelem szegmensében volt alkalmazva, őket a bankszektorban és az oktatásban dolgozók követték. Ellenben a legkevesebben az idegenforgalomban és a vendéglátóiparban dolgozók közül kaptak béremelést az idén.

ma7 | TASR

Ezt már olvasta?

Cookies