Back to top

Nem csak lehet, de ajánlott is sportolni!

Publikálva: 2021, március 25 - 10:51
Noha a szigorú járványügyi korlátozások miatt komoly feltételek szabják meg a lakosság számára, hogy milyen színű járásban, milyen esetben mit tehet, ám az egyéni vagy családos sporttevékenység, a mozgás nem tiltott. Sőt, egyre inkább arra hívják fel a szakemberek a figyelmet, hogy a túlsúly egyrészt a Covid-megbetegedéskor, de minden más betegség esetén is az egyik legnagyobb kockázati faktorrá lépett elő.
Nem csak lehet, de ajánlott is sportolni!

Tegyük a szívünket a kezünkre, mert nem újdonság: sajnos nem csupán a veszélyhelyzet miatti korlátozások, de

21. századi életmódunkban a túlzott kényelem, a rossz táplálkozási szokások okán kialakult túlsúly bizony komoly betegségek forrásaivá vált.

Sokan ráfogják, hogy most a „négy fal közé vagyunk zárva”, nincs lehetőség a sportra, nem tudjuk, épp milyen szabályok vonatkoznak ránk.

Ez nem teljesen igaz – erre hívta fel a figyelmet Nagy Krisztián városi képviselő, a városi sportbizottság elnöke is. Ugyanis ha rákeresnek a Covid-jelzőlámpa alapján létrehozott, a sportolási lehetőségek szabályait ismertető

https://covidsemafor.sportcenter.sk/domov

weboldalra, pontosan látható, hogy pl. Dunaszerdahelyen bizonyos sporttevékenységeket milyen keretek között végezhetünk. 

Jön a jó idő! Ideje mozdulni!

(na)

Ezt már olvasta?