Jelenlegi hely

Nehéz sorsú családok karácsonya

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, december 14 - 12:39 | Hírek
Nehéz sorsú családok számára adományozott karácsonyra csomagokat a Dunaszerdahelyi Plébániai Katolikus Karitász és Dunaszerdahelyi Városi Hivatal december 13-án a nyugdíjasklub nagytermében.
Nehéz sorsú családok karácsonya

Az érkezőket Mons. Szakál László János esperes, a karitász elnöke, Bugár György városi képviselő, a karitász vezetője, A. Szabó László alpolgármester, karitászvezető-helyettes, Karaffa Attila városi képviselő, Bubniak Júlia hivatalvezető, Molnár Tímea, a szociális főosztály vezetője, valamint a főosztály munkatársai, illetve a karitász önkéntesei fogadták.

Az eseményt rövid köszöntővel Bugár György nyitotta meg, aki szerint nem szégyelni való, ha az ember nehéz sorsúként kell mindennapjait megélje. 

Mons. Szakál László János esperes megköszönte az eddigi segítséget is a városi hivatalnak s mindazoknak, akik lehetővé tették a karitász eddigi működését, majd a családoknak, hogy így együtt, összegyűlve a szeretetlakomán, a Szent Családot is „befogadták”.

A. Szabó László alpolgármester arra emlékeztetett, hogy pontosan egy évvel ezelőtt alakult meg Dunaszerdahelyen – Nagyszombat megyében elsőként –plébániai szeretetszolgálat, amelynek a vezetősége valóban rögtön munkába is kezdett, és sikerült megszólítania önkénteseket, akik szívvel-lélekkel teszik a dolgukat.

„Sajnos napjainkban, a 21. században is nagy szükség van arra, hogy anyagi juttatást, és nem kevésbé lelki támogatást juttassunk el a rászorulóknak. Itt, Dunaszerdahelyen ez, bízom benne, hogy gyökeret vert, és a jövőben is aktívan tudjuk majd ezt a tevékenységet folytatni” – mondta el az alpolgármester.

Ezt követően az önkéntesek segítségével átadták a csomagokat a családoknak. A karitász karácsonyig még további családoknak visz majd el hasonló csomagokat.