Back to top

Négyszeres extraliga győztes a Dunaszerdahelyi Sakk Klub

Publikálva: 2023, április 16 - 07:55
Három év után sikerült újra visszahódítania az országos bajnoki címet a Dunaszerdahelyi Sakk Klubnak. A csapat a harmadik helyen vágott neki a sakk Extraliga záró hármas fordulójának, ahol drámai küzdelmek közepette, a három ellenfelet nagy arányban legyőzve, szerezte meg a hőn áhított bajnoki címet. A sikeres idényről és a klub működéséről beszélgetett Patócs Diana, a ma7 médiacsalád munkatársa Petényi György klubelnökkel, illetve Ráchela József vezetőedzővel.

A sakk több mint egy sport, ez az egyetlen olyan játék, ahol a férfiak a nőkkel, a fiatalok az idősekkel valóban egy szinten játszhatnak. Bámulatos kombinációk és megoldások vannak benne, nem véletlen, hogy már mintegy 1500 éve létezik, de még mindig lehet benne újat találni.

Ráchela György vezetőedző szerint ahhoz, hogy valaki sikereket érjen el ebben a sportágban kivételes képességekre és rengeteg gyakorlásra van szükség, de mindezek mellett, mentálisan is kellően fel kell készülni egy-egy játszmára.

Petényi György klubelnök bátran kijelentette, hogy a dunaszerdahelyi klubban uralkodó csapatszellemnek köszönhetően tudták elnyerni ismét a bajnoki címet.

Én merem állítani, hogy az idei bajnoki címet ezzel a hozzáállással és csapatszellemmel nyertük meg. Nem is a tudásunkkal, mert a tudással nincs baj, mert kiváló játékosaink vannak.

- mondta.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies