Back to top

Négy bajnoki cím a diák szabadfogású birkózó szlovák bajnokságon!

Publikálva: 2022, május 2 - 11:10
Szombaton Bán városában került megrendezésre a diák szabadfogású birkózó szlovák bajnokság, amelyre 26 birkózó klub 140 versenyzője nevezett be. Vajas József edző és asszisztense Hakszer Balázs vezetésével 9 dunaszerdahelyi birkózó mérettette meg magát a bajnokságon.
Négy bajnoki cím a diák szabadfogású birkózó szlovák bajnokságon!

A 37 kg-os súlycsoportban Kovács Péter remekelt, aki négy győztes mérkőzést követően jutott a döntőbe, ahol szinnai ellenfelén 10:0 arányú technikai tus győzelmet aratva szerezte meg az aranyérmet.

A 63 kg-os súlycsoportban Rajkovics Zsombor vásárúti, pozsonyi és báni ellenfeleit legyőzve került a döntőbe, ahol ólublói ellenfelét technikai tusra verte és megszerezte a bajnoki címet. Engler Ádám 77 kg-ban küzdött nagyot, három nyertes mérkőzést követően a döntőben pozsonyi ellenfelét sikerült két vállra fektetnie és így megszereznie élete első bajnoki címét.

A lányok 42 kg-os súlycsoportjában Vajas Viktória vásárúti ellenefelét kétszer is legyőzve állhatott fel a dobogó legfelső fokára,

Both Gergő 58kg-ban szerzett értékes ezüstérmet, valamint 37 kg-ban Hegedűs Attila és 70 kg-ban Abdurrahman Daudov bronzérmet. Csapatversenyben a dunaszerdahelyi birkózók az értékes harmadik helyet szerezték meg.

Eredmények:

37kg Kovács Péter 1.hely, Hegedűs Attila 3.hely

58kg Both Gergő 2.hely

63kg Rajkovics Zsombor 1.hely

70kg Abdurrahman Daudov 3.hely

77kg Engler Ádám 1.hely

Lányok:

42kg Vajas Viktória 1.hely

Ezt már olvasta?

Címkék: birkózás
Cookies