Back to top

Négy arany a szlovák bajnokságról

Publikálva: 2019, március 31 - 19:09
Szombaton Bán városa adott otthont a serdülő fiú és lány szabadfogású birkózó Szlovák bajnokságnak, Összesen 115 versenyző indult csatába a bajnoki címekért. Gaál Attila és Vajas József edzők vezetésével 6 dunaszerdahelyi birkózó lépett szőnyegre a bajnokságon.
Négy arany a szlovák bajnokságról

A 41 kg-os súlycsoportban a még csak diák korosztályú Pollák Adrián okozott nagy meglepetést, aki szinnai és nyitrai ellenfelein technikai tus győzelmet aratva jutott a döntőbe. Adrián a döntőbe hatalmasat küzdött és a nála esélyesebb báni ellenfelén 5:0 arányú pontozásos győzelmet aratott, így megszerezte élete első bajnoki címét. A 48 kg-os súlycsoportban Kovács Ferenc Dániel versenyzett kirobbanó formában. Privigyei, báni és gútai ellenfeleit verte 10:0-ra, majd következett a döntő, ahol Dani pozsonyi ellenfelén technikai tus győzelmet aratva megszerezte élete harmadik bajnoki címét.

Bazsó Marek az 58 kg-os súlycsoportban brillírozott, aki gútai, simonyi majd komáromi ellenfeleit verte 10:0-ra. Következett a döntő, ahol Marek pozsonyi ellenfelén hatalmas küzdelemben 1:0 arányban tudott győzedelmeskedni és ezzel bezsebelte ötödik bajnoki címét. A lányok között Hegedűs Réka 36 kg-ban szerzett aranyérmet. Csapatversenyben a dunaszerdahelyi birkózók a dicséretes harmadik helyen végeztek.

Eredmények:
41 kg Pollák Adrián - 1. hely
48 kg Kovács Ferenc Dániel - 1. hely
58 kg Bazsó Marek - 1. hely
100 kg Gálffy József Gergő - 3. hely
Serdülő lányok:
36 kg Hegedűs Réka -1. hely

Csapatverseny:
1. hely Báni birkózó klub, 2. Pozsonyi Dunajplavba, 3. Birkózó klub Dunaszerdahely

Forrás: sportolunk.sk

Ezt már olvasta?

Cookies