Back to top

Ne fizessen feleslegesen késedelmi kamatot!

Publikálva: 2024, július 2 - 06:00
A Városi Hivatal ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy az adókat az előírt határidőn belül fizessék be. Az adónemek befizetésére rendelkezésre álló idő –  főszabályként – a kézbesítés napjától számítva 45 nap (a szemétadó befizetési határideje augusztus 31.). Amennyiben az adófizetők ezt a határidőt elmulasztják, akkor késedelmi kamatot kell majd fizetniük.
Ne fizessen feleslegesen késedelmi kamatot!

A késedelmi kamat mértéke a tartozás összegéből, valamint a késedelembe esett napok számából és az Európai Központi Bank által meghatározott alapkamat szorzójából tevődik össze.

Az elektronikus postaládával rendelkező természetes és a jogi személyeknek érdemes rendszeresen ellenőrizniük az elektronikus postaládájukat, így időben értesülhetnek a befizetési kötelezettségükről és elkerülhetik az esetleges késedelem okán keletkező kellemetlenségeket és felesleges költségeket.

Mint azt tudják, az adók befizetése a város és a közösség fejlődéséhez, valamint a helyi infrastruktúra fenntartásához és javításához szükséges forrásokat biztosítja, ezzel hozzájárulva városunk folyamatos fejlődéséhez és fenntartásához. 

(dunstreda / dszi)

Ezt már olvasta?

Címkék: adóbefizetés
Cookies