Back to top

Ne feledjék: június elejéig lehet pályázni az alap- és középiskolás tanulóknak!

Publikálva: 2021, április 16 - 07:00
A Pázmaneum Társulás csatlakozva a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által meghirdetett emlékévhez rajzpályázatot hirdet alapiskolás és középiskolás diákok részére Széchenyi-öröksége címmel. A rajzpályázat védnöke dr. Szilágyi Péter, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa.
Ne feledjék: június elejéig lehet pályázni az alap- és középiskolás tanulóknak!

Ez év szeptember 21-én ünnepelhetjük a legnagyobb magyar születésének 230. évfordulóját. A Széchenyi-emlékévhez csatlakozott Társulásunk is, hiszen Széchenyi István élete és munkássága példaként szolgál mindannyiunknak.

A rajzpályázat témája: Széchenyi István öröksége, avagy mire lehetünk büszkék magyarként. Mit köszönhetünk Széchenyi Istvánnak? A gazdaság, a közlekedés, a lótenyésztés, sport ... terén végrehajtott reformjai, alkotásai, illetve vele és családja történetével kapcsolatos események is megjeleníthetőek a rajzpályázatban.

Pályázni lehet bármely, szabadon választott technikával. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartu nélkül kérjük beadni. Az alkotások hátoldalán tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályáznak az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét. Egy pályázó gyermek összesen egy pályaművel indulhat.

Korcsoportok: 6–10, 11–14, 15–18 évesek.

A beadott munkákat szakmai zsűri javasolja kiállításra és díjazza.

Az elkészített műveket legkésőbb 2021. június 4. kérjük eljuttatni címünkre:
Pázmaneum, Fő utca 47/22, 92901 Dunaszerdahely
A borítékra kérjük, írják rá: „Széchenyi-öröksége” rajzpályázat.

Díjazás: A kiválasztott alkotásokat egy kiállítás keretén belül mutatjuk be 2021 októberében a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. A fent felsorolt korcsoportokból az első három alkotás könyv- és tárgyi jutalomban részesül. A különdíj győztese családi belépőt kap a nagycenki Széchenyi-kastélyba és a fertődi Esterházy-kastélyba. A díjazottak ezenfelül a Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékában is részesülnek.

Eredményhirdetés: 2021. szeptember 21.

A nyerteseket e-mailben értesítjük, a nyertes pályázatokat megjelentetjük a Pázmaneum honlapján (www.pazmaneum.com) és Facebook oldalán (https://www.facebook.com/pazmaneumpt/), illetve kiállítás formájában megtekinthetőek majd a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

További információinfo [at] pazmaneum.com

Ezt már olvasta?

Címkék: pályázat