Jelenlegi hely

Nagyvállalatként is családi szemlélettel

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, július 16 - 18:17 | Hírek
Közel tíz éve van jelen Dunaszerdahelyen a Deichmann elosztóközpontja, amelynek kezdetben két államot kellett kiszolgálnia, majd folyamatosan újabbak csatlakoztak. A családi szemlélet viszont azóta is megmaradt, ahogy a német családi cég egészében.
Nagyvállalatként is családi szemlélettel

Kis Péter igazgatótól megtudjuk, ötven ember kezdte meg 2009-ben a munkát a német vállalat dunaszerdahelyi létesítményében, s ma már 130-an dolgoznak a 8 ország üzleteinek kiszolgálásán. Az alkalmazottak 80 százaléka a raktározásában dolgozik városunkban.

Az 1913-ban alakult Deichmann vállalat a kezdetekben cipőjavítással foglalkozott, majd cipőgyártással is megpróbálkoztak, amely nagy sikertörténet lett. Napjainkban 25 országban vannak jelen, továbbra is emberközpontú családi vállalkozásként jellemezhető tevékenységük, amely Európában piacvezető szerepet hozott számukra. Az elkövetkező időszakban pedig Dunaszerdahelyen is bővülhet a központ, már Horvátországot is a Csallóközből fogják kiszolgálni és az internetes részleg szintjén is fontosabb feladatot fognak betölteni. Ehhez viszont fontos, hogy a munkatársaik is elégedettek legyenek, amelynek érdekében a 13. és 14. fizetésen túl is tesznek.

„Június utolsó szombatján családi napot rendeztünk, amely már hagyománnyá vált a cégünkben. Családi vállalkozásként fontosnak tartjuk, hogy alkalmazottak szeretteivel közösen is beszélgessünk, jót falatozzunk, szórakozzunk. Idén is így volt ez az albári Relax parkban, ahol közel háromszáz fő tartott egy közös pihenőnapot, amely csapatépítésnek is kiváló alkalom volt. A munkatársaink családjai is megismerik egymást, új barátságok kötődnek, s idén már hetedszer jön létre ez a nap” – mondja el a dunaszerdahelyi központ vezetője.

A vállalat egyébként igyekszik a munkatársakért folytatott megnövekedett versenyben a jó munkakörnyezet mellett szociális programokkal is biztosítani az alkalmazottak biztonságérzetét. Így például életbiztosítást kötnek a munkatársakkal, amely hosszabb betegség vagy baleset esetén is segít leküzdeni a nehézségeket, de minden téren arra törekednek, hogy a náluk dolgozók elégedetten érkezzenek és távozzanak is nap mint nap a dunaszerdahelyi központból.

(PR)